Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 09:34
    Clinge
    7,6°C
    (6/8) Zwaar bewolkt
    Windrichting: ZZW
    Windkracht: 1 = Zwakke wind
    Nevel
  • 07:16
    Sluis
    7,2°C
    (6/8) Zwaar bewolkt
    Windrichting: ZW
    Windkracht: 3 = Matige wind
  • 07:16
    Sluis
    7,2°C
    (6/8) Zwaar bewolkt
    Windrichting: ZW
    Windkracht: 3 = Matige wind
Advertenties
Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
  • 22/10 21:18 Ted:
    Neerslag Assendelft donderdag 40,4 mm. Geen 58 mm dat in het Noordhollands Dagblad staat. Ik geef etmaalneerslagcijfers door van 2 uur 's nachts tot 2 uur 's nachts. Voor donderdag lijkt Wijk aan Zee met 48,3 mm het hoogst.
  • 22/10 18:32 Hans:
    Enschede-W: zeer kille herfstdag (maxtemp 10.9) bij een koude, natte wind + buiïge regen in de middag (3 mm) Nu fel opklarend als aanloop naar een koude nacht?
  • 22/10 13:24 Pieter:
    Oook in Purmerend nog echt herfstweer met veel wind en geregeld buien bij ca 11 C.
  • 22/10 13:20 Gerard:
    Geregeld buien in Schoorl, guur herfstweer en trapveldjes weer eendenvijvers.
  • 22/10 10:43 John:
    Gisteravond laat ook dieper landinwaarts, nog buitjes dankzij vrij sterke aanlandige stromingen. Het kletterde er in Rijen rond elven nog lekker uit op de dakramen.
  • 21/10 21:14 Pieter:
    terwill de volle maan nog helder zichtbaar is, brengt een zware hagelbui de dagopbrengst in Purmerend op 50 mm Oktoberneerslag 145 mm
  • 21/10 16:43 John:
    Talrijke buien in Rijen. Vanmiddag ook korrelhagel. Gelukkig ook wat bredere opklaringen waardoor meer zicht op de polaire buienwolken.
  • 21/10 16:09 Hans:
    Enschede-W: neerslag sinds middernacht bijna 24 mm. Zo-even maar 9.3 graden. Koud dus maar het lijkt wat droger te worden bij flink gestegen luchtdruk (1001.9 hpa)
  • 21/10 13:26 Pieter:
    Purmerend 45 mm sinds gisteravond , plassen op de grasvelden
  • 21/10 12:42 Bert:
    In Eerbeek dezelfde bui als in Oss gehad (in exact dezelfde trekrichting) en ook 2 onweersdagen. Tot nu toe 21 mm incl. gisteren.
  • 21/10 09:23 Rene:
    Vannacht viel hier in Alkmaar-Huiswaard 37 mm regen met een klap onweer, voorlopige maandsom al weer 125 mm
  • 21/10 08:22 John:
    Hier in Oss vannacht rond middernacht enkele onweersklappen (dus twee onweersdagen), vanmorgen zware windstoten en ruim 11 mm in de regenmeter.
  • 21/10 06:54 Hans:
    Enschede-W: zeer winderig (ZW 5 Bft) bij 11.9 graden en sinds middernacht 9.9 mm. Zeer onstuimig herfstweer vandaag!
  • 20/10 23:39 Jaap:
    Sorry, de tijd niet vermeld. Ik dacht rond 18.15u.
  • 20/10 23:37 Jaap:
    Een paar keer onweer tijdens een zware bui met ook een heftige windvlaag, waarbij de wind ook ruimde. Nog netaan 18 graden gehaald, maar in de avond zette het kwik de daling in.
  • 20/10 21:10 Hans:
    Enschede-W: vandaag later wat buiïg met zelfs 1 keer weerlicht. Maxtemp 17.3 en 1.8 mm. Het klaart nu wat op.
  • 20/10 18:54 Frank:
    Te Delft om 17.00 uur een mooie 'omgekeerde regenboog' hoog in de lucht boven de zon (een circumzenitale boog, een halo), en om 18.00 uur een echte, mooie-heldere regenboog;en tussen de omgekeerde en echte regenboog in: een tweetal flinke buien vlak achter elkaar.
  • 20/10 18:06 Erik:
    Ik heb me zojuist ingeschreven voor de (on line) weercursus. Heb er zin in!
  • 20/10 17:57 Frans:
    Net noodweer onderweg en thuis ook 8,6 mm van één bui
  • 20/10 17:55 John:
    Kalmpjes aan in Rijen. Ik zit op 0,2 mm tot nu toe. Beetje ochtendgedruppel gehad.
  • 20/10 17:43 Pieter:
    herfstweer, in de ochend regen (3mm inde middag af en toe zon en veel wind
  • 20/10 17:33 Bert:
    Vanmiddag hier 2 buien achter erlkaar.
  • 19/10 23:31 Jaap:
    Vijf graden warmer dan gisteren. Toen de zon in de loop van de middag doorkwam werd het 19 graden. Plaatselijk in het zuiden en zuidwesten zelfs een warme dag. In oktober komt het soms voor, maar de kans groeit in november of zelfs december. De wind was vele dagen kalm, maar begint nu op te spelen.
  • 19/10 17:12 Pieter:
    Na urenlange motregen ( 2 mm ) brak vanmiddag de zon door en het voelde meteen warm aan ,18,5 C ,wel een stevige wind
  • 19/10 16:16 John:
    Hier in Oss is het nog grijs, wel bijna 18 graden.
  • 19/10 15:29 Ted:
    Zelfs vrij zonnig geworden. Temperatuur nu (15.15 uur) 19,1graad. Wilhelminadorp (KNMI) heeft 20,1 graden.
  • 19/10 15:17 Erik:
    Een Ko-dag (donkergrijs en motregen), maar met 16,9°C wel wat aan de warme kant.
  • 19/10 08:18 Erik:
    Kennelijk saai weer de afgelopen dagen, want de laatste 'roept u maar' is drie dagen oud... Op dit moment is het erg grijs buiten. De stoep is nat. Het motregent en het is niet koud: bijna 14 graden.
  • 16/10 08:24 Ted:
    Ell heeft zelfs -0,6 graden als minimum.
  • 16/10 08:22 Ted:
    Eerste vorst op 1,5 meter. Twente had rond half 6 -0,5 en Ell rond 8 uur -0,2 graden.
Bekijk het archief
Za 23 oktober 2021
Bezoekers online
Er zijn 4 gasten en 4 leden aanwezig: André, Bart, John, John
Inloggen