Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje Zenit

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
  • 19/1 16:17 Ted:
    Triest record: bui bij 1041,8 hPa. Nooit eerder voorgekomen. Record stond op 1040,0 hPa op 24 feb. 1979. Bui (14.15 uur) leverde 0,3 mm op. Verder vrij zonnig bij een fris noorden windje.
  • 19/1 13:41 Hans:
    Wattige wolkenvelden stratus bij 6.2 graden in Enschede-W.
  • 19/1 11:14 Erik:
    In Bennekom alles mooi berijpt vanochtend bij -1,1° stralingsvorst. De Veenkampen in het Binnenveld (ca 3 km hiervandaan) kwam niet onder nul.
  • 19/1 10:33 Dick:
    Actuele luchtdruk in Capelle aan den IJssel 1040,1. Scheelt wel haast 1 hPa met Rotterdam-Zestienhoven. Heb geen verklaring voor dat verschil, ik meet met een Vantage Pro2?
  • 19/1 10:03 Hans:
    Mooie, enigszins winterse ochtend (minimum -0.4) met wolkenvelden en mooie opklaringen. Plaatselijk glad vanmorgen maar er was gestrooid.
  • 18/1 21:58 Jaap:
    Wel een paar buien, maar geen hagel of sneeuw gezien. Met 7graden was het nog niet zo heel koud. Tussendoor brede opklaringen.
  • 18/1 19:47 Frank:
    In Zaandam/west vanmiddag rond 14.30 -16.00 uur vies buiig weer met tussendoor smeltende hagel . (2 mm) De weekmarkt zag de omzet verdrinken!
  • 18/1 19:20 Jurgen:
    Prachtige wolkenluchten vandaag. Hier in Dordrecht alleen in de ochtend een bui gehad. En dat bij een verkwikkende 7 graden. Maar nog steeds te zacht...
  • 18/1 19:09 Pieter:
    Na wat regen en hagelbuitjes is het nu opgeklaard en temperatuur gezakt naar 2,5 C , kans op (grond0 vorst !!
  • 18/1 19:05 Ted:
    Overdag tot ongeveer 15 uur talrijke buien sommige met hagel. Neerlag januari nu (18-1 18.55 uur) 45,1 mm. Neerslag is deze maand ongeveer normaal.
  • 18/1 17:24 Hans:
    Hier in het enschedese ook enkele lichte buitjes (0.1 'a 0.2 mm) maar de buienluchten (mooi weer eens..) heb ik ook gezien..Een beetje maart-achtig.
  • 18/1 17:17 Gert:
    Naast hagel vanmiddag ook een onweersklap gehoord. Leuke weerdag om in de boeken bij te schrijven
  • 18/1 16:56 Gerard:
    Leuke wolkenpartijen in Schoorl, afgewisseld met wat zon, nu en dan een hagelbui(tje), dat bij momenteel iets boven de 5 graden.
  • 18/1 15:19 Pieter:
    Vanmiddag in Amsterdam ook een flinkel hagelbui
  • 18/1 14:08 Ko:
    Breda nog geen druppel. En gezien de radar komt er ook niks van terecht. Bijna alleen maar zon en zacht met 7 graden, saai!
  • 18/1 13:40 Frank:
    Het lagedrukgebied dat met name in Queensland, Australie voor zware regens en overstromingen verantwoordelijk is, veroorzaakt hier op Bali al enkele dagen een zuidwestelijke stroming op vooral 850 hPa die tamelijk droge, heldere en iets koelere maritiem Tropische lucht van iets zuidelijker breedte aanvoert. Zowel luchttemperatuur als dauwpunt ziijn iets lager dan in de doorgaans maritiem Equatoriale lucht. De felle zon en de verfrissende wind zorgen voor meer verdamping en ventilatie, waardoor de warmte voor velen wat draaglijker is.
  • 18/1 13:20 Erik:
    En nu zowaar hagel!
  • 18/1 13:19 Erik:
    Hier in Bennekom tot nu toe alleen wat lichte regenbuitjes en een poging tot regenboog.
  • 18/1 13:07 Gert:
    Hier ook een ouderwetse hagelbui. Het kan nog
  • 18/1 11:38 Pieter:
    Vrij onverwachts valt er een hagelbui in Purmerend,bij een temp van 6 C Een teken dat de bovenlucht kouder wordt vanaf gisteren 8 mm regen gevallen .
  • 18/1 10:08 Gert:
    GFS gaat voor 1048 in delen van NL in de nacht van zondag op maandag. Zeer hoog dus
  • 17/1 21:37 Hans:
    Vind ik een hele goeie, de ZW-passaat!
  • 17/1 21:37 Hans:
    Hier in Enschede-W vanmiddag 1 mm en maxtemp. 10.1 graden. Het lijkt nu iets frisser te worden...
  • 17/1 18:01 Jurgen:
    Regen stelde niet veel voor vandaag. Wel weer 10 graden...En de zuidwest passaat is ook weer nadrukkelijk voelbaar...
  • 17/1 07:27 Hans:
    Hier in het enschedese nog maneschijn met wat sluierbewolking en een zachte 8 graden.
  • 16/1 22:19 Edward:
    In Mainz net als gisteren een heuse lentedag, veel zon en Tx 14,2. En gisteren ook al veel ruimte voor de zon met een graad of 13, 14. Vannacht is er wel een beetje regen op het frontje en daardoor natte straten vanmorgen.
  • 16/1 21:31 Hans:
    Inderdaad, het deed met die zonneschijn wat voorjaarsachtig aan. Er was wel wat sluierbewolking maar het is toch precies 10 graden geworden.
  • 16/1 21:31 Herman:
    Niet alleen voor ons was het lekker weer, maar ook voor de bijen die vlogen volop door de blauwe lucht bij een max temp van 11,3 °C
  • 16/1 20:18 Gerard:
    Heerlijke voorjaarsdag in Schoorl, zonnig met wel wat vliegtuigcirrus (ofwel cirrus homogenitus) tegen het blauw gedrapeerd.
  • 16/1 18:44 Ko:
    Hele dag supersaaie zon en te hoge temp, het was gewoon een doorsnee maartdag. Sommige struiken komen al groen uit. Ruim twee maanden te vroeg!
  • 16/1 18:34 Ted:
    De zon is nat, supernat! Heeft de gehele dag geschenen en de straten bleven supernat! Het lijkt of het 5 minuten terug nog heeft geregend. Toch niet klagen, het was een fraaie dag!
  • 16/1 08:42 Hans:
    Weer eens wat heldere lucht vanmorgen in Enschede-W. Actuele temp is 3.2 graden.
  • 16/1 08:09 Frank:
    Na de korte felle regentijd-opleving rond de jaarwisseling in Indonesie, met name in Jakarta, is het hier op Bali weer overwegend vrij zonnig en droog. Tussen de vriendelijk-witte stapelwolken een intens blauwe hemel, als in polaire lucht. Maar de 12 uur-zon hier, nu bijna in het zenit, brandt meedogenloos. Volgens de WMO is er thans sprake van een ENSO-neutrale fase. Indonesie heeft wel vaker te maken (gehad) met periodes van droogte.
  • 15/1 21:52 Hans:
    Erg zacht weer vandaag met 12.5 graden en 2 mm regen in de middag. Nu in een wat frissere luchtsoort met flinke opklaringen en zo-even 7.1 graden in het enschedese.
  • 15/1 17:36 Herman:
    opklarend met avondrood ,zwakke WZW wind
  • 15/1 17:06 Pieter:
    Veel bewolking met ivooral in de middag regen 6 mm Temperatuur gedaald van 12 naar 7 C en wind afgenomen
  • 15/1 15:47 Ko:
    Winderig en bewolkte dag. Gelukkig zal januari niet geheel vorstloos verlopen, dat is bijna nog erger dan sneeuwloos. Komende zo/ma iets onder nul 's nachts, als het doorgaat.
  • 14/1 23:13 Ted:
    Geen winter, laat het maar lekker stormen. Dan hebben we nog iets.
  • 14/1 23:00 Hans:
    HERFST, wat we eigenlijk in november moeten hebben en in januari de winter...Tegenwoordig is alles anders..
  • 14/1 22:58 Hans:
    Zeer onstuimig weer in het enschedese met forse windvlagen. Zo-even 11.4 graden en een etmaalneerslag van 5 mm en het begon zojuist weer wat te regenen.
  • 14/1 22:07 Ko:
    Tegenvallend, bijna alle regen valt steeds 's nachts. En met vandaag 7 mm wederom niet veel. Januari totaal nog maar 21 mm dus te droog. Zonloze dagen gaat goed, tot nu toe 8 stuks.
  • 14/1 20:11 Renée:
    Ook in Beilen was het een natte boel, 10 mm afgetapt. En ook hier 11 graden met veel wind.
  • 14/1 16:56 Pieter:
    Sinds gisteren weer 11 mm regen gevallen, de tempearturen zijn hoog ( 11 C ) maar door de motregen en harde wind voelt het niet erg aangenaam aan
  • 14/1 08:57 Jurgen:
    Loeiende lauwe zuidwester. Regen striemt tegen het raam. 10 graden plus...Superlatieven schieten tekort over de wanprestatie van "winter" 2019-2020..
  • 13/1 21:03 Ko:
    Januari nat?? Dan moet er hier nog heel veel vallen. Zit nog niet eens op de helft van normaal. Vanochtend vrij zonnig, vanmiddag bewolkter.
  • 13/1 18:40 Ted:
    Vrij zonnig. Rond 17.30 uur een paar tedere spatten. Het is nat, het wordt nog natter. Het vocht hangt overal. In de gebouwen is het benauwd. Januari wordt mogelijk de 8e te natte maand op rij.
  • 13/1 06:41 Gert:
    Momenteel bewolkt, oogt als stratus. GFS oper uitvoer is de winter opnieuw kansloos. Tot aan de tweede decade lijkt er geen sneeuw te komen in deze, tot nu toe, sneeuwloze winter. Afgezien van wat smeltende sneeuw in het noordoosten op 13 december
  • 12/1 12:12 Hans:
    Vanmorgen was het erg waterkoud met vrij lage gevoelstemperaturen van maar iets boven nul terwijl de temperatuur op dat moment 5 graden was. Nu nadert er (wat) regen. Actueel 6.3 graden in Enschede-W.
  • 12/1 11:11 Pieter:
    Grijs met lichte regen en motregen en een stevige zw wind Voor het gevoel onaangenaam
  • 12/1 09:57 Gert:
    Van hetzelfde John.Momenteel vallen de eerste druppels in IJsselmuiden
Bekijk het archief
Zo 19 januari 2020
Bezoekers online
Er zijn 6 gasten en 9 leden aanwezig: Bart, Gerben, Hans, John, Jordi, Kees, Pieter, Ron, Waling
Inloggen