Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 08:14
    Clinge
    1,4°C
    (0/8) Onbewolkt
    Windrichting: NO
    Windkracht: 1 = Zwakke wind
  • 06:44
    Sluis
    2,7°C
    (0/8) Onbewolkt
    Windrichting: NO
    Windkracht: 3 = Matige wind
Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje Zenit

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
  • 31/3 10:51 Hans:
    Fraai zonnig weer in Enschede-W na een lichte vorstnacht van -1.3 Actueel 3.6 graden
  • 30/3 21:34 Jaap:
    De eerste uren van de dag waren zonnig. Minimum ca.-3. Maximaal rond +9. Dat kon door veel minder wind.. Aan het eind van de middag en het begin van de avond een paar kleine buien. Geen winterse neerslag waargenomen.
  • 30/3 20:39 Pieter:
    De dag begon helder en koud met -1 C overdag zon en wolken, max 9 C een paar buitjes, rond 18.30 een flinke hagelbui, nu helder en dalende temperaturen 4 C Vannacht kans op gladheid !!
  • 30/3 19:01 John:
    Een paar piep kleine buitjes te Rijen. Stoepen net nat. Er zat soms wat korrelhagel bij.
  • 30/3 17:12 Ted:
    Half tot zwaar bewolkt en af en toe een bui. Afgelopen nacht de laagste temperatuur van gehele winter. -2,0 graden! Was tot nu toe -1,9. Record sinds 1930.
  • 30/3 15:47 Gert:
    hier wat korrelhagel momenteel
  • 30/3 10:33 Theo:
    In Groesbeek ook afgelopen nacht de koudste met minimum -4,8 en grondvorst -8,2.
  • 30/3 10:08 Erik:
    In Bennekom ook de koudste nacht van de afgelopen winter met -3,8įC. Komende nacht weer koud: ik vrees voor flinke vorstschade.
  • 30/3 08:54 Frans:
    op 30 maart je eerste vorst meten...
  • 30/3 07:41 Jurgen:
    Hier in Dordrecht ook vorstig met -1.4 graden. Wat jammer dat het geen 2 maanden eerder was....
  • 30/3 07:14 Hans:
    Hier in het enschedese ook -4 graden momenteel, de laagste temperatuur van dit hele winterseizoen! Helder weer met weinig wind.
  • 30/3 06:49 Ko:
    Met -4 gr koudste nacht van hele winterseizoen. Toch nog gelukt op de valreep.
  • 29/3 19:58 Pieter:
    Een vrij zonnige dag met een harde koude NNO wind en max 8 C gevoelsmatig koud
  • 29/3 19:04 Gerard:
    Met de krachtige tot harde wind en iets meer dan 4 graden onaangenaam buiten in Schoorl en zo ook in de rest van NL. Perfect weer dus.
  • 29/3 18:28 Hans:
    Na wat gevlok in de ochtend en nog langdurig veel bewolking is het nu zonnig geworden met wat platte stapelwolken bij 6 graden. (Enschede W)
  • 29/3 18:17 Piet:
    Vanmorgen een beetje sneeuw en hagel, wel met een snerpende wind...
  • 29/3 14:18 Ted:
    Meest licht bewolkt. Wind NNO-7 met vlagen tot 9. Temperatuur is 7 graden.
  • 29/3 11:38 Hans:
    Zomertijd is ingegaan, meteen voor het eerst in het winter halfjaar sneeuw in Ede-Zuid
  • 29/3 11:31 Kees:
    Ook in Eindhoven een bui met korrelsneeuw.
  • 29/3 11:17 Erik:
    De eerste sneeuw van deze winter in Bennekom. Met een bizar bulderende noordoostenwind.
  • 29/3 10:59 Hans:
    Voortdurend lichte sneeuw. Temp gedaald tot 3.6 nu..
  • 29/3 09:59 Hans:
    Korrelsneeuw bij 4.2 graden in Enschede-W. Koud!
  • 29/3 08:29 Gert:
    Wat buien boven de Noordzee. De bovenlucht is zo koud dat een van de buien vanmorgen een ontlading liet zien ondanks de hoge luchtdruk
  • 28/3 18:53 Edward:
    Vandaag duidelijk warmer in Mainz dan in Nederland. Een graad of 17-19 vanmiddag om 16 uur en op open plateaus daarbij ook redelijk wat N/NO wind, al was er vorige week wel duidelijk nog wat meer wind.
  • 28/3 18:03 Jaap:
    Een ander hogedrukgebied neemt het over. Een soort glazen front. In de middag werd het licht tot half bewolkt. Een straffe no. tot n.wind deed het koud aanvoelen, maar het werd nog 11 graden. Het droogt snel uit. April wellicht weer erg droog?
  • 28/3 17:41 Gerard:
    In Schoorl overwegend half bewolkt en een gure noordenwind, door de windkoelte minder aangenaam dan gisteren, de 10 graden sowieso niet bereikt. De gieter als wapen tegen uitdroging van het gewas al gehanteerd.
  • 28/3 16:55 Ko:
    Zonnige weertype is hardnekkig, ook vandaag nog (tegen verwachting in) een volle dag zon. Bijna ongeloofwaardig dat het morgen winters is met max beneden de 10 gr. en een bui?
  • 28/3 12:40 Pieter:
    Waarschijnlijk heeft deze week een record aantal zonuren opgeleverd, voor het eerst vandaag een paar schapenwolkjes tegen de blauwe lucht,in de zon en uit de wind is het echt aangenaam lenteweer.
  • 28/3 12:26 Frank:
    Verstilde steden onder een paradoxaal strak blauwe lucht en helder beschenen door de welkome lentezon houden de adem in gespannen wachtend voor code groen. Terwijl de schrale noordooster door de vrolijk ogende voorjaarsbloesems in de kleuren als die van een krans blaast. Het onzichtbare in de dampkring - microscopisch klein laat weer eens zien wie de baas is.
  • 26/3 21:07 Edward:
    Hier in Mainz (Duitsland) vandaag een mooie zonsondergang (zie fotocarrousel) bij vanuit het zuidoosten binnentrekkende vrij dikke hoge bewolking. Vorige werkweek veel zon en alle middagen rond 18 graden, deze week (tot nu toe) en het weekend was vergelijkbaar met NL, maar zeker niet de koudste nachten van de winter of dit jaar tot zover (het was eerder al -6, maar deze week tot -3). In Rotterdam juist wel de koudste twee nachten van het kalenderjaar 2020 tot nu toe gemeten.
  • 26/3 14:13 Gerard:
    Voor het huis zomer, achter het huis winter, het typische maartse lenteweer. 9.6 graden maar een straf windje in Schoorl.
  • 26/3 11:54 Jurgen:
    Voor de 6e dag op rij vrijwel onbewolkt. Wat een verademing na de lange herfst met de zuidwest passaat!
  • 26/3 09:51 Anton:
    Stralend blauwe lucht, 6 graden, gortdroog (<45%) en ruim voldoende pollen (want geel laagje op de auto): mooie voorjaarsdag, behalve voor hooikoortslijders.
  • 25/3 22:58 Hans:
    Toch hier in de achtertuin in superdroge lucht 14.1 als maximum (Enschede-W) Wel sluierbewolking en wat dalende barometer...
  • 25/3 21:07 Pieter:
    In de vroege ochtend witte grasvelden en autoruiten krabben, daarna een heerlijke zonnige lentedag tot 11 C , Vanavond weer snelle temp. daling, Leleystad al weer -0,7 C aan de grond.
  • 25/3 09:43 Erik:
    De bosanemoontjes achter mijn raam liggen door de vorst slap op de grond. Met -1,6įC de koudste van de de afgelopen nachten.
  • 24/3 19:45 Pieter:
    Na zonsondergang een snelle temperatuursdaling, Hupsel aan de grond al -1,2 C
  • 24/3 19:25 Jaap:
    Echt in alles is deze dinsdag een kopie van gisteren. Misschien iets minder wind.
  • 24/3 19:22 Pieter:
    Net als gisteren droog en zonnig weer met een koude start en s,middags aangenaam met ca 10 C.
Bekijk het archief
Di 31 maart 2020
Bezoekers online
Er zijn 5 gasten en 4 leden aanwezig: Adrie, Richard, Stefan, Wilco
Inloggen