Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje Zenit

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
  • 23/8 17:43 John:
    Ja Frank. Je mag nieuwe record noemen: Gilze- Rijen 40,7 graden!
  • 23/8 17:34 Frank:
    In Zaandam/West heerlijk weer, max 25,1 oC , mede door de droge continentale lucht wordt het net niet broeierig, en de langere, frisse nachten, doen de rest om het draaglijk te houden. Precies 75 jaar terug het onlangs gevallen record .van Warnsveld.
  • 23/8 16:06 Gert:
    Het landelijk hoofdkantoor staat op 25c
  • 23/8 00:08 Jaap:
    Op deze donderdag in Diepenheim de 25gr-grens gepasseerd. Maar de nachten zijn fris. Ze worden ook steeds langer. We zijn in de nazomer beland. (Bijna )tropisch blijft nog tot begin september mogelijk maar de dagelijkse gang wordt steeds groter.
  • 22/8 17:48 Erik:
    Heerlijke dag. In Bennekom zijn we juist beneden de 25įC gebleven. Net terug van een fietstochtje over de bloeiende Ginkelse Heide. Het is nog zomer, maar in de schaduw meen ik de herfst te voelen naderen. Een groot verschil met de warme dagen een maand geleden.
  • 22/8 16:59 Pieter:
    Aangenaam zomerweer, droog,zonnig matige zw wind en 22 C
  • 22/8 15:58 Gert:
    zomerse grens hier gepasseerd. Volop zon met een enkele mooiweer cumuli
  • 22/8 14:22 Gerard:
    Helder fris en zonnig weer in Schoorl! Mooi voor de kinderen die deze week nog vakantie hebben! Volop zon, alleen wat vliegtuigcirrus.
  • 21/8 20:14 Ko:
    Saaie periode, niet gedacht dat aug er ook nog aan mee zou doen. De maandneerslag lijkt al bepaald, 96 mm dus heb hier de 100 niet gehaald.
  • 21/8 20:11 Erik:
    Een aangename nazomerdag, maar ik mis de dynamiek en de mooie wolkenluchten van de afgelopen week. Zojuist de tuin maar weer water gegeven want de (zand)bodem droogt al weer aardig op en het gaat nog wel even duren voordat we weer regen krijgen.
  • 21/8 17:21 Gert:
    mooie dag vandaag. Flink wat zon, wat uitspreidende cumuli en tenslotte wat cirrus onder de begeleiding van niet al te veel wind
  • 21/8 09:54 John:
    In Rijen staan we op 548 mm tot en met gisteren. We hebben onder andere best meegedaan met plensbuien in juni. Maandtotaal 128 mm.
  • 21/8 07:44 John:
    Oss dit jaar slechts 367 mm tot op heden, enige te natte maand was maart met 93 mm. Augustus staat nu op ruim 40 mm slechts.
  • 20/8 23:08 Jaap:
    Diepenheim : gisteren en vandaag in de middag vorming van grote stapelwolken uitmondend in een bui in de late middag of vroege avond. Elders is meer gevallen, maar hier is de droogte een stuk minder geworden. Meer naar het zuiden nog steeds erg droog. De verschillen zijn dus groot. Zie Noord Holland. Temperatuur blijft nog gematigd : gisteren hier 20 vandaag 21.
  • 20/8 17:36 Pieter:
    Gisteravond laat enige tijd stortregen met totaal 20 mm (augustus al 128 mm) Vandaag een lekker dagje met veel zon een stevige wind en 21 C
  • 20/8 17:35 Ted:
    Augustus nu 190mm Zomer 415mm. Zomer staat nu al op de 4e plaats. Wat is droogte?
  • 20/8 17:32 Ted:
    Gisteravond laat maar liefst 36,0mm. Wat een wolkbreuk.
  • 20/8 13:33 Gert:
    Gfs 6 utc opgewarmd
  • 20/8 08:26 Hans:
    Heldere ochtend in Enschede W met nog mooi de afnemende maan zichtbaar. Actueel 12.3 graden.
  • 19/8 22:46 Ted:
    Complete wolkbreuk. Tussen 22.31 en 22.41 valt er 23mm
  • 19/8 16:57 John:
    Donkere wolken pakken zich samen boven Rijen. Met de inzet van lichte regen, zijn ook gelijk weer opklaringen zichtbaar. Het is kleinschalig.
  • 19/8 16:50 Pieter:
    Hier in het westen steeds meer zon , een stevige zw wind en 21 C.
  • 19/8 16:34 Herman:
    wouw tussen 16:21 en 1630 onweer (donder ) na regen bui.
  • 18/8 22:10 Jaap:
    Tot diep in de middag donkergrijs in Diepenheim met buiige regen. Daarna opklaringen met af en toe nog een buitje. We gaankwamen weer niet verder dan 19 graden. Een tegenvallende dag.
  • 18/8 16:53 Gert:
    ik heb mij aangemeld.
  • 18/8 14:59 Ronald:
    En ik vroeg 't me hier 5 dgn geleden ook af, zonder reactie overigens, of er van jullie nog naar de VWK/Weerwoord bijeenkomst in Wageningen gaan. Boeiend programma, dat moet toch interesse wekken?
  • 18/8 14:56 Ronald:
    Hier, Spijkenisse, een meest droge maar wel overwegend bewolkte zondag, Tact 18.8 C. Regen afgelopen nacht stelde met 1.5 mm ook niet veel voor. Een saaie (weer) dag noemen we dat toch?
  • 18/8 12:35 Pieter:
    Dit keer zijn de rollen omgedraaid, Veel regen in het zuidoosten van Nederland en slechts1.5 mm hier in Purmerend, wel grijs en druilerig
  • 18/8 10:37 John:
    In Rijen 4 mm regen. Regenstoring hier zo goed als voorbij.
  • 18/8 09:19 Ko:
    Het was lang geleden zo'n mooie buientrein, vier buien die tezamen 19 mm brachten gister. Vandaag start met (lichte) regen.
  • 17/8 21:40 John:
    Flink verschil met Breda vandaag. Tegen de avond 4 mm buiige regen. Dagtotaal inclusief afgelopen nacht: 5,5 mm te Rijen.
  • 17/8 21:07 Jaap:
    Donkere dag in Diepenheim. Soms motregen en vanavond stevige buien. Geen zon gezien behalve bij zonsondergang. Toen mooi oranje. We haalden ook de 20 graden niet. Wel 19. Weerbericht op radio 1 vanmorgen zat er flink naast qua neerslag en temperatuur. Droogte hier minder ernstig dan 20 km zuidelijker.
  • 17/8 18:50 Hans:
    Vanaf zondag tot zaterdagavond hier 46.5 mm. Een weldaad voor de natuur maar nog lang niet genoeg....
  • 17/8 18:48 Hans:
    Het ziet wel naar regen uit... Ik vond het vandaag herfstachtig.
  • 17/8 18:47 Hans:
    Een uitermate grijze stratusdag in het enschedese met in het middaguur even een vette motregen. Het leek wel scottish highlandweather. Alsof het al eind september/begin oktober was. 1.8 mm en zo-even werd net de 20 graden aangetipt.
  • 17/8 18:18 Jacques:
    Weer een veregende zaterdag in Utrecht. De zoveelste dit jaar. Wat verlang ik naar een paar dagen droog weer.
  • 17/8 18:10 Gert:
    12mm in totaal na een buienlijn
  • 17/8 17:51 Dick:
    De regen viel hier zonet met bakken uit de lucht. Totaal opbrengst vandaag 14 mm. Weekhoeveelheid is opgelopen 60 mm.
  • 17/8 17:50 Ko:
    Er volgde nog een rood puntje van een hoosbui, nog eens 11 mm erbij. Aug normaal is bijna bereikt.
  • 17/8 17:45 Erik:
    Het hoost hier nu. In een kwartier of zo 5mm erbij!
  • 17/8 17:03 Ko:
    Weer een klein buitje van 2,5 mm zojuist. Een groter gebied met regen trok noordwestelijk langs.
  • 17/8 16:52 Gert:
    Hier nu 4.5 mm sinds middernacht
  • 17/8 14:44 John:
    Het mooie buitje in Breda, spetterde in Rijen slechts 0,5 mm bij elkaar. De regen van afgelopen nacht kwam tot 1 mm. Het blijft allemaal zuinig.
  • 17/8 11:12 Pieter:
    Al weer 5 mm er bij. Augustusscore nu al 107 mm , en er is nog meer regen op komst.
  • 17/8 10:41 Ko:
    Mooi buitje in Breda van 4 mm. Altijd als je het niet verwacht ...
  • 16/8 20:37 Pieter:
    Lichte regen na een hele aardige dag met regelmatig zon , niet veel wind en een aangename 22 C
  • 16/8 19:22 Hans:
    Fijne dag hier in Enschede-W (maxtemp 22.8). Er was zon en bewolking, kortom aangenaam augustusweer.
  • 16/8 14:07 Peter:
    Vrouwenpolder, bij staat de teller nog maar op 23,7 mm
  • 16/8 09:30 Bert:
    In Eerbeek komen de neerslagtotalen ook wat dichter bij normaal: augustus 74 tegen normaal 77 mm. Zomer 194 normaal 229 mm.
Bekijk het archief
Vr 23 augustus 2019
Bezoekers online
Er zijn 1 gast en 4 leden aanwezig: DaniŽl, Gert, Jan, Ron
Inloggen