Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 08:04
    Clinge het Zeegat
    5,8°C
    (2/8) Licht bewolkt
    Windkracht: 0 = Windstil
    Nevel
  • 06:50
    Sluis
    5,6°C
    (2/8) Licht bewolkt
    Windrichting: O
    Windkracht: 1 = Zwakke wind
  • 23:42
    Eesveen
    1,4°C
    (0/8) Onbewolkt
Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
Nu lid worden
  • 20/10 00:30 Adrie:
    Het is gewoon allemaal kurkdroog. Daarom warmt het overdag makkelijk op en koelt het 's nachts makkelijk af.
  • 20/10 00:16 Edward:
    Als dit de winter al is, dan was zelfs winter 2014 relatief "koud" en lijkt het meer op december 2015.
  • 19/10 22:45 Pieter:
    Grondtemperaturen nu lokaal al onder het vriespunt,( Eelde -1,8 C ) Na a die warmte lijkt het nu ineens wel winter
  • 19/10 21:42 Jaap:
    Weer wat frisser. Nu maximaal een ruime 15 gr. De nachten gaan nu meer normaal aanvoelen. Overigens vandaag nog best mooi weer: veel zon en weinig wind uit het noordoosten.
  • 19/10 17:36 Ko:
    Saaie dag 326. Voorbij half okt blij zijn dat het ondanks veel zon beneden de 20 gr blijft.
  • 19/10 13:20 Gerard:
    Mijn tuin op het noordoosten in de schaduw heeft nu zelfs koelkasttemperatuur. De zon en de luwte opzoeken geeft een andere belevenis. Sowieso is er weinig wind, wel veel cirrus die de zoninstraling flink tempert.
  • 19/10 12:46 Pieter:
    Een mooie zonnige dag maar met ca 14 C voelbaar frisser dan we gewend waren
  • 18/10 22:10 Jaap:
    Op deze donderdag zijn we toch echt aan het zakken met de temperatuur. Nog steeds niet slecht: maximaal 16 gr. Maar dat is in oktober maar enkele uurtjes in de middag. Het bleef ook nu weer droog. Zon en wolken afwisselend. Droogte duurt in feite gewoon voort.
  • 18/10 20:13 Edward:
    Voor de leden die nog aan de Hellmannwedstrijd over de komende winter willen deelnemen: klik om deel te nemen op de homepage in de linkerkolom op het derde item (zoals altijd "lees meer", onder A3 en de aankondiging van de ALV).
  • 18/10 11:38 Hans:
    Hier in het enschedese valt vanmorgen voortdurend een vette motregen (al bijna 0.5 mm gevallen). Actueel zeer grijs dus bij 13.6 graden.
  • 18/10 08:00 John:
    In Oss telde oktober 2005 11 warme dagen, nu 10, in 2011 3 zomerse dagen, nu ook 3.
  • 18/10 00:48 Bart:
    dit is de vierde keer dat Oktober 10 warme dagen kent, het record. Lijkt wel een harde limiet.
  • 17/10 21:57 Gert:
    Al week lang 20 plus dat zal niet vaak voorgekomen zijn
  • 17/10 21:10 Gerard:
    In Schoorl een mooie en overwegend zonnige dag, met slechts zo nu en dan wel wat traag langstrekkende bewolking. Weinig wind, dus prima weer voor buitenwerkzaamheden!
  • 17/10 19:26 Pia:
    Nog steeds zomer op de Veluwe en vandaag alweer een zonnige dag al wordt het langzamerhand iets minder warm overdag. Vandaag haalden we net de 20 graden. Zo af en toe wat mistige bankjes 's morgens vroeg en wat meer dauw en die nattigheid is overigens erg gewenst want het is al weken kurkdroog hier.
  • 17/10 09:46 Ko:
    Vrij dichte mist in Brabant! Zo dicht is heel wat maanden geleden! Eindelijk eens iets anders.
  • 17/10 08:55 Hans:
    Gisteren (dinsdag) met 24.6 toch weer een onwaarschijnlijke warme herfstdag met nazomerse allure. (Enschede-W) Actueel vrij veel cirrus en cirrostratus waardoor het half bewolkt is bij 11.2 graden. Ook vandaag weer een prima dag met minder hoge maxima...
  • 17/10 07:38 John:
    Gisteren hier in Oss 25,2 graden, waarmee de derde zomerse dag van deze maand een feit was.
  • 16/10 23:21 Jaap:
    We gaan gewoon door. Met ruim 24 gr. zowat een zomerse dag. Ook nu bleef de bewolking bescheiden, evenals de wind uit zuidelijke richtingen.
  • 16/10 20:11 Pieter:
    Al weer een droge,,zonnige en warme dag met max. 23C , Er lijkt geen einde aan te komen
  • 16/10 17:55 Ted:
    Platsa moet zijn plaats. Door storing kon ik de 2e a niet meer tussen het woord plaatsen. Daarom heb ik hem erachter gezet.
  • 16/10 17:54 Ted:
    De Bilt Max.temp. 24,3 graden. Record 16 oktober 2017 met 24,4 graden. Staat op gedeelde 11e platsa van de hoogste oktobermaxima.
  • 16/10 16:16 Johan:
    Record de Bilt nog niet gebroken
  • 16/10 15:59 John:
    Volgens afspraak vandaag weer warmer dan gisteren. Vorig jaar op 16 oktober 2017 werd het met 25,1 graden record warm zo laat in oktober te Gilze en Rijen. Vandaag is dit record al gesneuveld. Twee zomerse dagen in de tweede oktoberdecade. Dat heb ik ook niet eerder gehad.
  • 15/10 23:24 Jaap:
    We leverden weer wat in, maar het werd wel weer een geheide warme dag met maximum van ruim 22 gr. Wel wat bewolking soms, maar droog. De wind pendelde tussen zo en zw.
  • 15/10 21:01 Jaap:
    Regen in Oosterhesselen!!
  • 15/10 20:43 Hans:
    Vandaag in Enschede W niet meer zomers maar nog altijd een erg hoog maximum voor de tijd. 24.3 bij vrij veel zon en ook wat dunne wolkenvelden.
  • 15/10 20:37 Ted:
    Tot 16 uur vrij zonnig tot zonnig. Dan zw. tot geh.bew. Om 17.33 uur werkelijk minimale neerslag. Voor de minuut om was droog. Neerslag 1/1000mm. Bewolking na16 uur gevormd door heel klein laagje wat rond 17 uur nabij Den Helder lag. Wind was zo tot z, later zzw. Na 16 uur w tot wnw. Na 19 uur var..
  • 15/10 20:00 John:
    Morgen de 7e warme dag op een rij. Gemiddelde maximum temperatuur niet eerder zo hoog geweest in Rijen in tijdvak 10-17 oktober.
  • 15/10 17:59 Pieter:
    Het gaat maar door ! Opnieuw een bijna zomerdag, vrij zonnig, zwoele zuiden wind en max. 23 C vanaf 16 uur meer bewolking en een spatje regen.
  • 15/10 12:59 Gerard:
    Flink wat zon in het noordwesten, volgens de geijkte kwikthermometer nu 19.5. Wind ZZW
  • 15/10 12:11 Gerben:
    Klein beetje regen nu
  • 15/10 06:34 Gert:
    We blijven tot en met woensdag in de warme lucht. Modellen hebben er moeite mee. Mogelijk tgv de interactie van Leslie met het polaire front
  • 14/10 23:54 Hans:
    Met een stevige zuidenwind en helder zonnig weer werd het opnieuw zomers hier in het enschedese met 25.5 graden.
  • 14/10 21:09 Jaap:
    De Bilt geen zomerse dag, omdat er veel meer wind was. Wel ook nu weer volop zon, zodat het wel 24 gr. kon worden. Respectabel warm dus voor 14 okt.
  • 14/10 19:19 Gert:
    IN IJsselmuiden de tweede zomerse dag op rij. Wat een maand
  • 14/10 14:12 Pieter:
    Prachtige vormen van cirrus bewolking waar de zon gewon door heen schijnt, opvallend is dat deze wolkensluiers bijn stil hangen, dus weinig stroming in de bovenlucht , Hier op aarde opnieuw een warme zonnige herfstdag temp. 22 C. Misschien haalt de Bilt nog een zomers dag.
  • 14/10 12:09 Frank:
    Wij zitten in de Zaanstreek alweer op bijna 20 oC en zonnig, warmte blijft zo langzamerhand weer behoorlijk hinderlijk in huis hangen, oleanders hebben nog steeds enkele bloemen, record laat. Vogels zie ik weer met strootjes in de snavel en helaas het onkruid tussen de tegels groeit ook vrolijk door, hinderlijker als van de zomer
  • 14/10 11:48 Adwin:
    En we zijn de koude records van september weer vergeten.
  • 14/10 10:00 Hans:
    Opnieuw fraai weer voor de boeg deze zondag na de zomerse uitspatting van 27.2 op zaterdag. Zo-even vrijwel onbewolkt bij 13.5 graden in Enschede-W.
  • 14/10 09:25 Gerben:
    Verbetering van 0,6 graden
  • 14/10 08:44 Dick:
    Etmaalgemiddelde in De Bilt gisteren 20,0 C precies. Ik neem aan dat dit een nieuw oktoberrecord is (?). Zo kruipt het warmtegetal toch nog richting de 200 punten, Heel dicht oo 2006.
  • 14/10 00:14 Herman:
    Warmte- record?? Kijk eens in de weerspiegel oktober 1983 op blz. 594, artikel van Harry Geurts tabel van 4 oktober 1983, daarin staat de Bilt 1921 26,7į en Ohe en Laak 28.6į.
  • 13/10 23:21 Jaap:
    Ja, De Bilt haalde de zomerse dag. Een ruime 26 gr. Je weet niet wat je voelt! Onwezenlijk ook die herfstkleuren aan de bomen met zo'n temperatuur.
  • 13/10 18:53 Pieter:
    Half oktober en dan in vrijwel heel Nederland een zomerse dag, Veel zon en een zwoele zuiden wind, Met 26,3 C in de Bilt nog nooit zo laat in het seizoen zo warm, De eerste zomerse dag viel al op 19 april, zomer 2018 duurt al bijna een half jaar
  • 13/10 17:40 Ted:
    Die 30,1 is nu ook officieel geschrapt. Maastricht is met 28,7 het officiŽle record. Vandaag was Ell met 28,1 het hoogst.
  • 13/10 16:03 Klaas:
    Decaderecords sneuvelen vandaag vrijwel overal. De Bilt 26,3 is net geen maandrecord. De Kooy en Leeuwarden voor het eerst een zomerse dag in oktober. Landelijk record blijft staan op 10 oktober 1921 (Sittard 30,1 mogelijke twijfel, Maastricht herleid 28,7).
  • 13/10 15:38 Hans:
    Zo-even 27.2 in Enschede W met volop zon, soms wat sluierbewolking en een matige zuidenwind. Fenomenaal weer voor 13 oktober. In 1975 de eerste sneeuw op deze dag! Het kan allemaal in Nederland.
  • 13/10 15:17 Dick:
    Momenteel 20C op vakantie-eiland Aegina, op vijf kwartier varen ten zuiden van Piraeus. Half tot zwaar bewolkt en vrij winderig. In Athene vandaag maximaal 23 C. Als ik naar de temperatuurkaart van Nederland kihk kan ik mijn ogen niet geloven!!
  • 13/10 14:40 Erik:
    25,9įC op sylphidestation Bennekom nu. Het is hier de eerste dag boven de 25 graden sinds dinsdag 18 september.
Bekijk het archief
Za 20 oktober 2018
Bezoekers online
Er zijn 11 gasten en 4 leden aanwezig: Gerard, Gert, John, Sebastiaan
Inloggen