Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 07:55
    Clinge
    21,1°C
    (7/8) Zwaar bewolkt
    Windkracht: 0 = Windstil
  • 06:38
    Sluis
    21,2°C
    (2/8) Licht bewolkt
    Windrichting: WNW
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
  • 23:10
    Eesveen
    20,4°C
    (0/8) Onbewolkt
  • 21:23
    Sluis
    26,3°C
    (6/8) Zwaar bewolkt
    Windrichting: NO
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje Zenit

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
  • 13/8 06:49 Gert:
    Estofex 2 afgekondigd
  • 13/8 00:36 Jaap:
    Diepenheim 12 Augustus: 33 graden, iets lager dan de dag ervoor. Om 23u 20 graden, ook iets lager dan de dag ervoor .Veel zon en geen bui gezien. Droogte neemt toe hier.
  • 12/8 23:26 Hans:
    8ste tropische dag vandaag (34.7) in het enschedese vanaf vorige week woensdag.
  • 12/8 22:20 John:
    Belachelijk weer. Om 22 uur nog 28 graden in Rijen. Ramen en deuren kunnen nog niet open of we laten weer warmte binnen.
  • 12/8 21:45 Ted:
    Amsterdam koelt niet af. Assendelft ook niet. Hier ook nu (21.30 uur) nog 29,3 graden. Dat meetpunt is juist ver van de bebouwing.
  • 12/8 21:31 Kees:
    In Amsterdam koelt het door al die steene bebouwing haast niet af. Nu noch steeds 29 graden.
  • 12/8 20:37 Pieter:
    Ted, Ik zie dikke buien boven Duitsland op de buienradar kijk ook eens op Weerplaza regenradar
  • 12/8 20:22 Ted:
    Na 4 uur is de radarstoring weer terug. Ik geef het op! Nederland heeft helaas geen fatsoenlijke radar.
  • 12/8 19:56 Jurgen:
    Onweersbuien lijken er voor de Dordtse regio vandaag niet in te zitten. Het is nog 30 graden hier buiten. Dat wordt de 3e tropen nacht op rij. Superlatieven schieten tekort om deze hittegolf te omschrijven!
  • 12/8 18:26 Ted:
    Radarstoring is na 15 dagen voorbij. Sinds 12 augustus 14.40 uur klopt het weer.
  • 12/8 17:51 Gerben:
    Maastricht meldt wolkbreuk
  • 12/8 17:18 John:
    Gisteren keek ik naar een Utrechtse buienkap, nu zie ik vanuit Rijen wat cumuli zonder motivatie.
  • 12/8 17:18 John:
    Ja, ook te Rijen net iets minder warm, maar effect is amper merkbaar door tamelijk hoge dauwpunten, die nog gaan stijgen morgen en vrijdag.
  • 12/8 16:56 Jurgen:
    Het maximum valt vandaag wat lager uit, maar met 32 graden voelt het alles behalve behaaglijk aan in Dordrecht. Ik kijk uit naar een zeewind, die ons van deze on-Nederlandse temperaturen gaat verlossen. Morgen waarschijnlijk, en dan met knetterend onweer...
  • 12/8 16:29 Erik:
    De lucht ziet er een stuk rustiger uit dan gisteren. Er zijn wel wat Cumuli, maar die lijken niet door te groeien. Gisteren was de lucht om deze tijd een stuk chaotischer.
  • 12/8 15:49 Gert:
    Hier ook een tweede troepennacht en de 7e tropische dag ruim in de 30c en een heatindex die nog hoger ligt
  • 12/8 15:11 Gerben:
    Buien ontstaan nu boven de Ardennen
  • 12/8 14:13 Gerard:
    De drie KNMI-stations in NH-Noord hebben allemaal wind van wateroppervlak. Geen beeld van wat er zich afspeelt op het continentale deel van dit gebied: wel overal 30+
  • 12/8 11:15 John:
    In Rijen midden op de avond ook gelijkmatige regen. Krap 1,5 mm. ongeveer 9 kilometer naar het noordwesten ( Oosterhout 11 mm). We zagen de regengordijnen hangen. Imposant was weer het langdurig gedonder en gerommel, continu, door elkaar heen.
  • 12/8 10:06 Erik:
    In totaal 2,2mm neerslag gisterenavond en vannacht. De tweede tropennacht op rij, maar met een Tmin van 20,8°C iets minder zwoel dan de nacht ervoor (Tmin 21,5°C). De regen is mooi gelijkmatig gevallen en de tuin is zichtbaar opgefrist, Slechts 12km naar het noorden, in Lunteren, stonden de straten blank! De zon brandt nu de laatste wolkenrestanten weg: het belooft weer een hete dag te worden.
  • 12/8 09:40 Bert:
    Hier de 2de tropennacht: 9de 20,4 en nu 21,3. Ik had nog nooit een tropennacht gehad in augustus (waarnemingen va 1983). De start is met wolken.
  • 12/8 08:57 Jurgen:
    Wederom een tropen nacht hier in Dordt. En nu weer op naar de volgende tropische dag. Intussen stijgt het warmte getal van zomer 2020 met ijltempo. In de weekeinde wellicht in de top 10...
  • 12/8 07:51 John:
    Vannacht wel onweer, maar geen neerslag.
  • 12/8 06:50 Gert:
    ruim 21C. En de koperen bol is uit zijn hol dus de temperatuur gaat zo weer stijgen. Als de verwachting uit komt kunnen we de 7e tropische dag op rij uitschrijven
  • 11/8 23:55 Jaap:
    23.30u in Diepenheim nog 26 graden. Dit is niet normaal meer. Geen druppel tot nu toe. Wel weerlicht op afstand.
  • 11/8 23:27 Jaap:
    In Diepenheim geen druppel tot nu. Ben ik niet thuis in De Bilt en mis ik de hele show. Zit niet op mini _tornado's te wachten zoals vorig jaar op 4 juni. Dat hoeft nu ook weer niet.
  • 11/8 23:07 Gerben:
    Nieuwe buien regio Nijmegen
  • 11/8 22:29 Herman:
    Na een flink onweer daalde de temp van 32 naar 18,2 ° en leverde tot 2200 uur 17,5 mm.
  • 11/8 22:25 Renée:
    Het is al bijna niet meer bijzonder: vandaag 35.4 graden in Beilen, de 6e dag op rij dat het boven de 30 gr is. Nu is het nog 26.8, een fantastische zomeravond.
  • 11/8 21:43 Ko:
    Na 11 mm nog soms wat regen flitsen en gerommel.
  • 11/8 21:24 Frank:
    Rond 20.35 uur te Delft geslaagde foto's gemaakt van de rand van het grote indrukwekkende aambeeldscherm van het complex dat momenteel boven ZW-Nederland hangt. Komen misschien in de foto-carrousel.
  • 11/8 21:04 Pieter:
    Dit keer vers water in Brabant, maar hier in Purmerend geen druppel Moest toch weer zelf de planten water geven, de hoogste temperaturen nu in Noord Holland met Wijk aan zee nog 29,0 C .
  • 11/8 21:04 John:
    De bui afgelopen middag boven Utrecht ook mooi te zien vanuit Rijen. Dus vanuit zuidelijke positie.
  • 11/8 21:02 Jurgen:
    Fijn voor je Ko! Ook hier in Dordt is het heerlijk opgefrist na 10 mm regen. Ik heb me lekker zeiknat laten regenen. Een heerlijke opfrisser!
  • 11/8 21:02 John:
    Lekker gerommel en gedonder, weerlicht en bliksem te Rijen al een tijd. Geen regen. Handvol druppels niet meegeteld. Het rook wel sterk naar regen. Nabij ook stortregen zien vallen.
  • 11/8 20:57 Ko:
    Mooie onweersbui en afkoeling het afgelopen uur. Nu pas de eerste aug regen. Beetje verbaasd, meestal wordt Breda overgeslagen op hete dagen.
  • 11/8 20:19 Jurgen:
    Bui barst los hier momenteel...
  • 11/8 20:11 Frank:
    Het kan geen kwaad om straks in het donker (en morgenavond) op zogenoemde Sprites ver weg boven actieve onweersbuien te letten. Voor zover ik weet, zijn ze hier vanuit NL nog niet waargenomen / gefotografeerd. Een afstand van 75 a 100 km tot de bui schijnt het meest geschikt te zijn. Verwar Sprites niet met gewoon weerlicht in de onweerswolk..
  • 11/8 20:08 Gerard:
    Om 20:00 uur nog 31 graden in Schoorl, zo absurd nog niet eerder meegemaakt, met die infraroodschermen in de bovenlucht koelt het niet af en de wind is ook nog eens gaan liggen.
  • 11/8 20:02 Jurgen:
    Na weer zinderend hete dag met 33.6 graden in Dordt begint het te rommelen in het zuiden...Vanmiddag rond 16:00 was de bui boven Utrecht en Gelderse Vallei goed te zien.
  • 11/8 19:55 Hans:
    In Ede-Zuid echte effecten van een hittegolf, vanaf 18.00 uur onweer, dat in westelijke richting verder trok, inclusief stevige regen!
  • 11/8 19:26 Bert:
    Onweersbui ontstond ten NW van Eerbeek. Het is hier droog gebleven met tussen 18 en 18:30 onweer op afstand.
  • 11/8 19:24 Kees:
    In Eindhoven even na 18.00 u. een heerlijk verfrissende onweersbui.
  • 11/8 18:18 Jaap:
    Het kan nog heter. Diepenheim vanmiddag ruim 34 graden. Nu dreigende luchten in het zuiden en westen. De zon is weg de wind neemt toe. Nog droog.
  • 11/8 18:07 Edward:
    In Mainz weer een maximum van 35,6 behaald en daarna lichte daling (stijging Td), na de passage van outflow van een onweersbui. Maar in Rotterdam is het weer meer zweten, beide plekken nu 33,1, maar in Rotterdam met een Td van 23,7 op de Davis.
  • 11/8 17:54 Frank:
    Desalnietemin een schitterend interessante situatie, John. Daar heb ik wel wat transpiratie voor over. Misschien kun je blij worden gemaakt met een verfrissende douche thuis..
  • 11/8 17:54 Hendrik-Jan:
    Staat nu 10.6 mm op de teller, het rommelt nog wat na en lichte regen. Temperatuur terug naar 23.4 graden
  • 11/8 17:47 Hendrik-Jan:
    Staat nu 10.6 mm op de teller, het rommelt nog wat na en lichte regen. Temperatuur terug naar 23.4 graden
  • 11/8 17:41 John:
    Spectaculaire buiengroei op diverse plaatsen. Fantastisch hoe snel het gaat. We zien ook outflow effecten op de radar. Binnen een half uur nieuwe actieve cellen. Vanuit het benauwde Rijen zie ik alleen maar aambeelden heel ver weg en opbollende stapelwolken iets dichterbij. Of je blij moet zijn met regen? Walgelijk hoge dauwpunten tot 23 graden in Zeeland na lichte regen.
  • 11/8 17:39 John:
    Hier in Oss nu lichte regen en onweer. Temperatuur gedaald van ruim 35 naar 33 graden...
Bekijk het archief
Do 13 augustus 2020
Bezoekers online
Er zijn 6 gasten en 6 leden aanwezig: Adrie, Arjan, Gert, Paul, Pieter, Stefan
Inloggen