Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 23:20
    Eesveen
    17,8°C
    (7/8) Zwaar bewolkt
  • 21:15
    Clinge het Zeegat
    19,8°C
    (6/8) Zwaar bewolkt
    Windrichting: ZZW
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
  • 20:37
    Sluis
    20,0°C
    (4/8) Half bewolkt
    Windrichting: WZW
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
Nu lid worden
  • 15/8 20:43 Pieter:
    Een droge dag met vanochtend vrij veel zon vanmiddag meer bewolking maar aangename temperaturen van max 23 C
  • 15/8 20:42 Ko:
    Net niet zonloos, wel de meest sombere dag sinds 19 juni.
  • 15/8 18:03 John:
    Er waren wat meer wolken dan gisteravond voorzien. Ik vond het niet erg. Het was warm genoeg desondanks, nog steeds zonder jassen weer en dat houdt augustus vol.
  • 15/8 16:30 Ko:
    Tot nu toe in Breda een aangenaam bewolkt dagje. Desondanks opvallend genoeg toch weer 23 graden.
  • 15/8 11:39 Gerard:
    Ook hier vliegen om de oren en wespen, die komen struinen in de vijgenboom, ook vlinders vinden hun weg, gelokt ook door de vlinderboom. Het is half bewolkt en bijna 23 graden alweer, kortom: prettig zomerweer.
  • 15/8 11:07 John:
    De warme dagen vliegen ons om de oren, deze zomer, Gert. Zeker als men wat dieper landinwaarts woont.
  • 15/8 10:44 Gert:
    Ondertussen hier weer 20+
  • 15/8 09:13 Hans:
    Geheel bewolkte lucht (warmtefront) in Enschede-W bij 17.6 graden. Gisteren bijna zomers (24.7) na wat flutbuitjes in de ochtend (0.4 mm).
  • 14/8 20:31 Pieter:
    Onverwachts toch nog een buitje in Purmerend (0,5 mm) Nu al 62 mm augustusregen.
  • 14/8 20:19 Gerard:
    De Weerspiegel is binnen, met prachtige illustraties, die je op de digitale versie toch niet zo kunt aanschouwen als op papier. Vandaag een afwisseling van zon en wolken, eerst nog wat fris maar in de middag toch wel weer boven de 20 graden. Prima weer voor buitenactiviteiten.
  • 14/8 19:19 Hans:
    Vandaag nog 24.7 in Enschede W bij vrij zonnig weer met stapelwolken nadat er in de ochtend nog enkele lichte buitjes vielen. (0.4 mm)
  • 14/8 17:06 Pieter:
    Vandaag droog met een aangename temp, van ca 22 C Zon en wolken, Grasvelden worden weer groen in Purmerend
  • 14/8 13:52 Ko:
    Vannacht krap 2 mm Breda. Tot nu toe scoort aug nog maar 25 mm. In elk geval al beter dan juni en juli.
  • 14/8 12:09 John:
    Ik had vannacht 4 mm te Rijen. Maandtotaal de helft van Gert. Zomer 2018 nog een grote kans veruit de droogste te worden.
  • 14/8 09:13 Gert:
    Vannacht 13 mm opgevangen. Augustus totaal opgelopen naar 60 mm
  • 14/8 09:01 Bert:
    In Eerbeek gisteren 3 onweersbuien en 10 mm neerslag.
  • 13/8 21:51 Jaap:
    Vanavond terug in De Bilt. Vanmiddag in Diepenheim een paar stevige onweersbuien. In de vroege morgen was er ook al een bui. Max. daar 22 gr. Afgelopen dinsdag kwamen we aan bij 37 gr.!! Enige uren windkracht 9 ook daar diep in het binnenland, in die gedenkwaardige donderdagavond.
  • 13/8 20:33 Gert:
    Een korte maar stevige onweersbui 6mm
  • 13/8 19:22 Frank:
    In Zaandam/Westzaan vandaag 8,5 mm, totaal deze maand nu 51,1 mm, .het gele verdorde gras begint zowaar hier en daar al wat lichtjes op te groenen, ook de weilanden beginnen er weer wat frisser uit te zien.
  • 13/8 18:38 Marcel:
    Vandaag dik 7 mm in Hilversum. Niet indukwekkend. het is nog steeds wachten op de eerste echte plensbui van deze zomer, eentje die in korte tijd meer dan 10 mm brengt. Of het nog gaat lukken de komende weken???? Wel hebben de media nu ontdekt dat 2018 het droogterecord van 1976 niet gaat halen. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
  • 13/8 17:29 John:
    Schitterende buienluchten vanmiddag. Buienwolken in allerlei stadia. Minder geluk met de neerslaopbrenst in Rijen. Slechts 5 mm en naar het zich laat aanzien is de buiigheid hier voorbij nu. In de aanvoerrichting kleinere stapelwolken, die het ijskiemniveau niet meer halen.
  • 13/8 16:56 Klaas:
    Grote verschillen over vrij kleine afstand. Hier in Workum ruim 8 mm. Elders in Friesland meldde Damwoude 50 en Ad Vermaas (Siegerswoude) had liefst 61 mm binnen drie uren. Op sommige plaatsen viel nauwelijks meer dan 1 mm.
  • 13/8 16:55 Pieter:
    Vandaag n Purmerend nkele flinke buien, totaal 15 mm Augustus tot nu toe al 51 mm Ik zie de grasvelden al langzaam groen worden
  • 13/8 16:31 Jan:
    In Buitenpost vanmiddag 26,0 mm. uit een fikse onweersbui. Tot nu toe deze maand al 93,5 mm.
  • 13/8 15:58 Hans:
    Ook in Ede-Zuid onweer op afstand en zojuist een flinke stortbui
  • 13/8 15:39 Gert:
    Hier ook onweer op afstand dwz hoorbaar ten oosten van nsv
  • 13/8 15:21 Hans:
    Onweer op afstand hier in het enschedese. 23.5 graden.
  • 13/8 14:27 Ko:
    Breda zojuist eindelijk ook een onweersbui van 6 mm. Het zuigt als een spons zo nodig is het!
  • 13/8 13:48 Frank:
    In Zaandam/West rond 13.15 uur een kort onweersbuitje, 2 x onweer en 5.5 mm stevig regen in amper 15 minuten, genoeg om vandaag de gieter weer te kunnen laten staan😁
  • 13/8 12:40 Gerard:
    Ook in Schoorl af en toe even regen en weinig wind, soms even wat lichter, maar dan weer betrokken. Toch nog nipt boven de 20 graden
  • 13/8 10:36 Gert:
    In IJsselmuiden de 2oC al weer gepasseerd daarmee een reeks van 50 dagen op rij met 20C of meer
  • 13/8 09:22 Hans:
    Een licht regentje (tot nu toe maar 0.1 mm) in Enschede-W bij 18.4 graden.
  • 12/8 14:28 Theo:
    Vandaag de 51ste zomerse dag in De Bilt. Het kwik wees 25,4 graden aan. Daarmee is een gedeeld 1ste plaats bereikt.
  • 11/8 23:49 Gerben:
    Het is koud. Twenthe richting vorst aan de grond. Dat zou recordvroeg zijn
  • 11/8 23:00 Gerard:
    SInds lange tijd ruik ik weer een muffe schimmellucht uitkomend vanonder de samengepakte bramenstruiken waar ik regelmatig langs loop. Dat was lange tijd niet het geval. Overigens zijn de bramen - voor zover niet verschrompeld - van goede kwaliteit. Enkele regendruppels vandaag, maar meer niet. Frisse, heldere en schone (buitenwerk)lucht met fraaie contrasten tussen wolk en diepblauw.
  • 11/8 18:45 Pieter:
    Droge en tamelijk zonnige dag met ook mooie stapelwolken, de lucht is aangenaam fris na al die warme dagen, nu sfwachten wat de regenval (36 mm in Purmerend) met de natuur gaat doen
  • 11/8 17:31 Gerard:
    Andere KNMI-stations fluctueren net zo snel en zijn ook steeds - gemiddeld - lager dan de omgeving: betere opstelling en snellere metingen door betere sensoren. Discussie over metingen horen overigens in het forum!
  • 11/8 16:10 Pieter:
    De schommelingen in de temeperaturen van de Bilt zullen toch te maken hebben met de afwisseling van zon en wolken Al is het wel opvallend dat de omgevibg van de Bilt vaak iets hoger uit komt.
  • 11/8 15:51 Hans:
    Nu weer 19.7C. Geeft idd te denken
  • 11/8 15:15 Marcel:
    En ja hoor, tien minuten later is het 20,6 gr. Je moet die waarnemingen van het KNMI blijkbaar met een korrel zout nemen.
  • 11/8 15:13 Marcel:
    Op de KNMI site bij de waarnemingen van 14.50 uur nu mooi de rare strapatsen van De Bilt zichtbaar. Bijna overal om deze enclave heen is het meer dan 20 gr. En De Bilt staat op 18,5, het laagste uit de omgeving. Kan het me nauwelijks voorstellen dat deze waarde klopt. In Hilversum ook gewoon 20+.
  • 11/8 11:08 Klaas:
    Schettens (Frl) sinds donderdagmiddag ruim 42 mm en Workum zit ongeveer net zo hoog. Vandaag mooie scherpe Cu/Cb en nog een licht buitje bij een frisse westenwind. En kijk: 17 graden, dat is lang geleden.
  • 11/8 10:50 Pieter:
    Purmerend 26 mm , Sinds donderdag al 36 mm De planten kunnen weer water opnemen
  • 11/8 09:35 Kees:
    Berkhot(NH) 24 mm. We zijn er blij mee.
  • 11/8 08:48 Dick:
    Vanaf woensdag is bij mij in Capelle aan den IJssel zoín 22,5 mm regen gevallen. Niet direct spectaculair. Het is wel bijzonder (toevallig) dat dit tot op de afgeronde millimeter gelijk blijkt te zijn aan de totale neerslaghoeveelheid vanaf 1 juni tot en met 7 augustus (afgelopen dinsdag). Toch een behoorlijk scheve verhouding.
  • 11/8 07:22 Ko:
    Tja John daar kunnen wij alleen maar van dromen. Een actieve buienlijn in midden Brabant is jaren geleden. Betreft regen maandag een nieuw kansje.
  • 10/8 23:07 Frank:
    In Zaandam/west vandaag totaal 30 mm regen, vooral vanavond goot het hier van de lucht. Alleen vanavond al ca. 24mm.
  • 10/8 23:04 John:
    Fijn hoor, die maritiem polaire lucht. Ik mag graag een dagje onder zoín actieve polaire buienlijn zitten. Voordeel van een trogsituatie.
  • 10/8 22:33 Pieter:
    Ware stortregens in Purmerend zorgen voor een(voorlopige) dagopbrengst van 23 mm , Hier moet de verdroogde natuur toch wel van opleven !
  • 10/8 21:37 Bart:
    Hier ook, fantastisch. Stevige flits, harde donder en constante regen, grote plassen ook weer.
Bekijk het archief
Do 16 augustus 2018
Bezoekers online
Er zijn 1 gast en 12 leden aanwezig: Adrie, Bert, Bert, Bert, Gerben, Hans, Jan, Martijn, Peter, Richard, Ted, Vincent
Inloggen