Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 23:34
    Eesveen
    14°C
    Matige regen
  • 20:47
    Sluis
    14,4°C
    (8/8) Geheel bewolkt
    Windrichting: Z
    Windkracht: 4 = Matige wind
  • 19:27
    Clinge het Zeegat
    14,3°C
    (8/8) Geheel bewolkt
    Windrichting: Z
    Windkracht: 3 = Matige wind
    Matige regen
Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje Zenit

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
  • 16/10 23:28 Hans:
    Intensieve regen in Enschede-W. Over het woensdagetmaal 8 mm. Maxtemp. 15.6 graden.
  • 16/10 22:00 Jaap:
    In de middag motregen, maar in de avond regent het steeds goed door. Er valt weer een hele bak water. En dat na een morgen met veel zon. De droogte lijkt wel voorbij nu, maar je hebt er nu niet zo veel meer aan. Max. 14 graden vandaag.
  • 16/10 21:05 Ted:
    Vergissing van de natuur. Om 10 uur stahl, ja stahl! Het was wonderwel even vrijwel onbewolkt! Hoe is het mogelijk! Daarna nam de bewolking toe en om 12.30 was het alweer geheel bewolkt. Vanaf 14 uur lichte motregen die steeds harder ging. Oktober had de smaak weer te pakken.
  • 16/10 20:53 Ko:
    In Breda regent het pijpenstelen. Al voorbij de 6 mm.
  • 16/10 19:55 Pieter:
    Vanaf ca 16 uur geruime tijd regen en motregen nu 3 mm, oktobe ris op de helft met 127 mm in Purmerend.
  • 16/10 17:21 Hans:
    Hier in het enschedese is het nu (vet) gaan motregenen en naar verwachting zal vanavond de regen sterker worden. Actuele temp is 14.2 na een maximum van 15.6 graden.
  • 16/10 16:04 Ko:
    Al voor het middaguur werd het bewolkt in Breda en inmiddels al enkele uren motregen.
  • 16/10 11:12 Pia:
    Hier in Lunteren ook prachtig weer. Beetje bewolking, een straffe zuidwester en 13 graden maar al met al prima wasdrogend weer na al die regen ;-)
  • 16/10 10:10 Pieter:
    Ipv de verwachte regenachtige dag nu een vrolijk zonnetje bij een bijna strak blauwe lucht.
  • 15/10 23:36 Hans:
    Volop regen in Enschede-W (tot nu toe ruim 6 mm maar er komt nog wel het een en ander bij verwacht ik). 18.3 graden was het maximum.
  • 15/10 21:59 Jaap:
    In relatief warme en vochtige lucht voelde het vandaag wat broeierig aan. Er was dus opnieuw weinig zon (af en toe even) en in de middag wat gespetter. Het werd 17 graden, maar het voelde iets hoger.
  • 15/10 17:30 Pieter:
    Vandaag veel bewolking en vrij zacht met max. 17 C , vanaf 17 uur lichte regen
  • 15/10 17:20 Hans:
    Wat gedruppel nu in Enschede-W bij 16.9 graden (maxtemp 18.3). De hele dag luchten die op naderende regen wijzen. Viel tot nu toe erg mee. Prima dagje..
  • 15/10 15:34 Marcel:
    Alweer een situatie dat een blik op de radar veel meer zegt dan de verwachting. Mensen in het oosten die zich vanwege de verwachte langdurige regen in schuilkelders hadden opgesloten. Kom eruit, je ziet de regen op de radar oplossen. Het is best lekker buiten.
  • 14/10 22:48 Jaap:
    Ook vandaag schaarse zonneschijn. Aan het begin van de middag een flinke bui. Alles met weinig wind, zodat het zacht aanvoelde. Met 17 gr. was het ook aan de warme kant voor deze tijd.
  • 14/10 17:36 John:
    Lauw weer, Rond het middaguur een 3 mm bui, daarna vrij zonnig, later toenemende sluierwolken.
  • 14/10 16:50 Gerard:
    Een fikse bui rond 16:15 met wat zware donderslagen na kortstondige periode ,et wat zon na passage warmtefront. Alweer 8 mm aan neerslag de laatste 24 uur.
  • 14/10 16:34 Ko:
    Breda vrij zonnige ochtend en ook deels vanmiddag. Met ruim 20 gr helaas al de tweede warme dag op rij. Voorlopig nog geen herfstgevoel, ook al valt er in de donkere avonduren soms regen.
  • 14/10 12:58 Gerard:
    Een dik wolkendek in Schoorl met wat lichte regen, met 13 graden en hoge vochtigheid doet het kil aan.
  • 14/10 10:59 Hans:
    Gisteren werd het hier 22.2 en in de avond 3.4 mm buiÔge regen.
  • 14/10 10:57 Hans:
    Mooie maandagochtend hier in het Enschedese. Fletse zon met ook wolkenvelden. Temp. nu 14.2
  • 14/10 06:39 Gert:
    Ik weet niet of het onverwachts was Jaap. Zat al dagen in de modellen
  • 13/10 23:18 Jaap:
    Een reeks van dagen achter de rug met weinig zon. Ook vandaag hield het niet over, maar dus wel een onverwacht warme dag. Hier kwamen we op 21 graden uit. In de late middag en avond opnieuw buiige regen.
  • 13/10 23:04 Edward:
    Vandaag 6 jaar geleden viel die hoeveelheid op een dag (72 mm, stationsrecord dagaftapping).
  • 13/10 23:01 Edward:
    Rotterdam heeft slechts 2 mm binnengehaald vandaag, maar de maandstand is inmiddels 75 mm (na 99 mm in september en 72 mm in augustus).
  • 13/10 22:26 Ko:
    Net na het donker worden 6 mm avondregen.
  • 13/10 13:46 Ko:
    Vorig jaar okt telde hier nog 8 dagen rond de 25 gr, t/m 16 okt. Actueel meer zon maar ook een windtoename.
  • 13/10 13:01 Hans:
    Vorig jaar op deze datum een belachelijke temperatuur van 27.2 in Enschede-W. Vandaag zwoel met zon en enkele lichte buitjes. Momenteel 19.7 graden. Ook duidelijk te warm voor de tijd.
  • 13/10 12:59 John:
    Breed opgeklaard in Rijen. De zon overheerst nu en boterzacht gevoel buiten. Hoge dauwpunten.
  • 13/10 12:44 Kees:
    Na een paar buitjes in de ochtend is in Eindhoven de zon goed doorgebroken.
  • 13/10 12:22 Ted:
    Prachtige kleffe regenzondag. Het is 3 keer niks! Zon heeft rond 10 uur heel even geschenen. Nu alweer regen.
  • 13/10 12:14 Pieter:
    Ook hier in Purmerend heeft de zon eventjes geschenen( eerste zonnestraaltjes na donderdag ), maar al snel trok de lucht weer dicht en valt er weer wat lichte regen, zacht met 17 C
  • 13/10 11:14 Ko:
    Zon scheen uurtje geleden 2 minuutjes, sindsdien is ie weer achter een dik wolkendek gekropen. Voelde verrassend genoeg zelfs paar spatjes motregen.
  • 13/10 10:58 John:
    De zon hangt er tegen aan in Rijen. Het is zwoel buiten.
  • 13/10 07:22 Gert:
    Graag gedaan Frank
  • 13/10 07:22 Gert:
    Vandaag precies een jaar geleden was het zomers warm in Nederland met veel zon. Vandaag waarschijnlijk een warme dag in de boeken
  • 13/10 06:40 Frank:
    Dank voor de tip! Ik kon vanzelfsprekend niet alles alleen gaan doorspitten. Er zijn ook nog veel andere dingen te doen. De enorme neerslaghoeveelheden vertalen zich nu onvermijdelijk in het slechte nieuws dat nu doordringt. Op BBC radio 4 hoorde ik zojuist dat bij de berg Fuji in 48 uur 3 voet (= 900 mm) is gevallen. Er werd al vantevoren gespeculeerd op plaatselijk ongeveer een meter regen..
  • 12/10 16:10 Gert:
    Via WeatherLink.com kun je een aantal Japanse Davis stations volgen. Op sommige plekken 350mm over 24 uur
  • 12/10 15:57 Frank:
    Yokohama 12UT/21 lok.tijd is binnen: tussen 09 en 21 uur viel daar in 12 uur tijds 99 mm. Hagibis trekt nu verder in NO-lijke richting, weer de Stille Oceaan (what is in a name?) op, en transformeert in een 'gewone' diepe stormdepressie.
  • 12/10 15:22 Frank:
    Hagibis piekte om precies 12.00 uur UT / 21.00 uur lokale tijd op Tokio Haneda luchthaven met een gemiddelde Z-wind van 67 knopen / 12 Bf, en windstoten tot 85 knopen. In het afgelopen uur is de wind geleidelijk afgenomen naar WZW 28 knopen / 7 Bf. Van Yokohama is nog geen Synop (i.v.m. regenhoeveelheden in voorgaande 12 uur) binnengekomen..
  • 12/10 14:58 Klaas:
    Gisteren zonloos en vandaag tot nu toe ook. Schettens staat nu op 95 mm oktoberregen en gerekend vanaf 24 september zitten we rond 160 mm in 18 dagen. Geen Purmerend, maar toch niet slecht.
  • 12/10 14:36 Hans:
    Vette motregen in Enschede-W bij 15+ graden. Afgelopen nacht het maximum tot nu toe met 16.5 graden rond een uur of twee.
  • 12/10 14:17 Gerard:
    Graag geen prognoses in de roepdoos maar in het forum plaatsen en bespreken. Alvast dank.
  • 12/10 14:10 Frank:
    correctie: 2050 lokale tijd.
  • 12/10 14:08 Frank:
    Weerflits Japan - speciaal Metar-weerrapport Tokio Haneda luchthaven 1150UT/1950 lokale tijd: wind: Z 61 knopen / 11Bf, windstoten 84 knopen; zicht: 2 km; regenbui; temp: 23 gr.C / dauwpunt 23 gr.; luchtdruk: 967 hPa.
  • 12/10 13:21 Frank:
    Klam in de context van de weersverwachting voor morgen, hier in NL, heeft de betekenis van Warm en Vochtig. Blijkens de prognosekaarten wordt er morgen in een warme sector maritiem subtropische lucht over ons land aangevoerd.
  • 12/10 10:55 Ronald:
    Vies weer hier in Spijkenisse. Motregen, grijs en tact 12.5 C maken het een weerkundig gezien nare dag tot nu. Zag zojuist in de KNMI verwachting voor morgen dat een klamme dag wordt voorspeld, een term die in een weerbericht van die instantie niet vaker heb gezien. Belooft dus ook voor morgen niet veel, en dit terwijl eerder deze week nog zomers weer werd voorzien, een visie die alweer breed in de media door MG en Weerplaza werd gedeeld. Tweede misser in de korte tijd al, want van die koude maandagochtend eerder deze week is ook niks uitgekomen, de nacht naar maandag gaf geen eens grondvorst. Het lijkt of weerberichten onbetrouwbaarder worden in de strijd om het kwartiertje waarover Andy Warhol destijds sprak.
  • 12/10 10:53 Fred:
    Nu reeds op 120 mm, tegen normaal 99mm voor de maand
  • 12/10 10:49 Pieter:
    Purmerend nu op 120 mm oktoberneerslag.
  • 12/10 10:49 Gert:
    hier zitten we rond de 55. Al met al een trend. Het relatieve droge zuidoosten en het kletsnatte noordwesten
Bekijk het archief
Do 17 oktober 2019
Bezoekers online
Er zijn 2 gasten en 9 leden aanwezig: Bart, Bert, Gerard, Gerben, Hans, Jan, Jannes, Kees
Inloggen