Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 23:07
    Eesveen
    5,2°C
    (8/8) Geheel bewolkt
  • 20:54
    Sluis
    7,4°C
    (8/8) Geheel bewolkt
    Windrichting: W
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
  • 19:13
    Clinge
    6,8°C
    (8/8) Geheel bewolkt
    Windrichting: Z
    Windkracht: 1 = Zwakke wind
    Motregen
Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
  • 27/1 19:54 Jurgen:
    Grauwe, nevelige en ietwat druilerige dag in Dordt bij 7 graden. De komende dagen het strijdtoneel tussen zachte en koude lucht boven NL. Maar hier in het ZW zal er weinig van kou te merken zijn. Wellicht 10+...
  • 27/1 18:27 Ted:
    Weerbericht: in het oosten wegtrekkende regen. Lekkere misser! van 7 tot 17 uur 9,3 uur regen van de 10 uur.
  • 27/1 17:31 Pieter:
    Zeer grijze dag,met af en toe wat motregen geen zonnestraaltje gezien, max 7 C
  • 27/1 17:13 Ko:
    Was een mooie donkere miezerdag. Beetje dec weer.
  • 27/1 14:54 Kees:
    Weer een grijze, druilige dag in Eindhoven. Januari 2021 zal hier een sombere maand worden.
  • 27/1 10:27 John:
    Dan zal ik het vannacht in Rijen toch goed gehoord hebben, dat getik op de dakramen , dat scherper klonk dan regendruppels.
  • 27/1 08:15 Hans:
    Enschede-W: ijsregen nu, zo-even ook natte sneeuw bij 2 graden.
  • 26/1 21:03 Pieter:
    grotendeels droge dag met zon en wolken max 6 C , momenteel 4 C waardoor de kans op sneeuw hier (Purmerend) klein is.
  • 26/1 20:47 Jurgen:
    Vanmorgen nog 4 mm uit de buien van afgelopen nacht in Dordrecht. Overdags mooie opklaringen 6 graden. En weer voelde het warm in de zon. Laat het voorjaar maar komen. Deze winter wordt toch niks meer...
  • 26/1 19:01 Adwin:
    Weekje strenge vorst zou fijn zijn gezien het huidige klimaat. Dan werken de waterkanonnen beter.
  • 26/1 11:24 Hans:
    Enschede-W: wat zon, wisselende bewolking. Vanmorgen nog wat motregen en ook wat natte sneeuw gesignaleerd. Geen vorst. Minimum 1.7 Actueel dus goed weer bij 2.6 graden.
  • 26/1 09:46 John:
    De afgelopen dagen nog steeds geen (natte) sneeuw gesignaleerd hier in Oss. Actueel 4 graden en zwaar bewolkt.
  • 25/1 23:14 Jan:
    Een forse sneeuwbui laat in het Groningerland een laagje sneeuw achter.
  • 25/1 22:04 Gerben:
    Ook wat ontladingen regio Amersfoort
  • 25/1 21:53 Bert:
    Momenteel een regen- en korrelhagelbui in Eerbeek Nog geen sneeuw gezien
  • 25/1 19:47 Gerben:
    Nergens sneeuw in het noorden?
  • 25/1 17:14 Pieter:
    Gedurende de nacht werd de lucht helder en zakte de temperatuur naar -4 C in de vroege morgen alle sloten waren mooi dicht gevroren Ooverdag zon later wolken en ca 5 C
  • 25/1 14:34 Jurgen:
    Hier in Dordrecht - 0.5 graad. Goed genoeg voor een 1 mm dik ijslaagje. Verder een zeer zonnige fraaie start van de dag. Ik begin al lente kriebels te krijgen...
  • 25/1 11:36 Frank:
    In zaandam zw alles vanmorgen wit berijpt en dijksloot dichtgevroren, hele nacht onder nul geweest, temp schiet nu, door de zon, omhoog 3,4 oC en aan de grond zelfs al iets warmer door de zon. Mooi rustig, zonnig weer, boven de kust ontstaat nu geleidelijk cu-bewolking.
  • 25/1 10:38 Hans:
    Mooi zonnig in Enschede-W bij -2 graden
  • 25/1 09:19 Erik:
    Te Bennekom is het nog koud buiten (-2,7įC) en er ligt een dun laagje poedersneeuw op daken, planten, bomen en struiken.
  • 25/1 07:15 Frank:
    Kennelijk houden maanhalo's van avondklokken, zeker in Schoorl. Dat belooft nog wat voor de komende week. Hier in Delft was de bewolking net iets te dik voor een halo, de afgelopen avonden.
  • 24/1 23:46 Gerben:
    Lichte natte sneeuw met de maan erbij
  • 24/1 21:59 Gerard:
    Weer een mooie halo om de maan, net als gisteravond. Ondanks die ijskristallenzweem is de temperatuur tot onder het vriespunt gedaald in Schoorl, na een zonnige maar frisse dag. 's Morgens hier en daar wat hagelrestanten in gras zichtbaar, die overleefden gedurende de dag in de schaduw.
  • 24/1 21:28 John:
    Blijft niet liggen bij deze intensiteit. Natteboltemperatuur ook boven nul graden.
  • 24/1 21:20 John:
    Lichte sneeuw in Rijen gestart.
  • 24/1 19:34 Edward:
    Hier in Mainz gisterenavond laat weer (natte) sneeuwval op +85 m. Vanaf 175-225 m heeft zich weer een overheersend tot bijna gesloten sneeuwek gevormd (boven de 225 m helemaal gesloten). Boven de ca. 300-350 m (net buiten Wiesbaden) is zeker wel een aardig dekje erbij gevallen en is het een groot winterlandschap en zijn er weer langlaufmogelijkheden.
  • 24/1 13:58 Marcel:
    In Nunspeet geldt lijkt het een 'verbod' op winterse buien. Wat de weerberichten ook roepen, het lukt niet. Al sinds september 2020 weinig aansprekende buien. Hoogtepunt was het weinig actieve sneeuwgebied van vorige week.Derhalve een weekend met geregeld zon en droog weer.
  • 24/1 13:44 Erik:
    Bijzonder kortdurend hagelbuitje trekt over Bennekom.
  • 24/1 12:57 Hans:
    Enschede-W: Zonnige perioden en mooie dikke stapelwolken.
  • 24/1 09:54 John:
    In Rijen 6,5 mm neerslag sinds gisteravond. Hier alleen wat bevroren hagelrestanten op tuintafel en autoruiten.
  • 24/1 09:42 Kees:
    In Eindhoven vanmorgen nog sneeuwresten op de daken en op de grasvelden.
  • 24/1 09:38 Pieter:
    Een helder blauwe lucht met witte stapelwolken temp 0,2 C bevroren autoruiten en tuintafel
  • 24/1 07:55 Hans:
    Enschede-W: sinds middernacht 1.1 mm neerslag. Actueel geheel bewolkt bij 2 graden.
  • 23/1 23:36 Gerben:
    Wat ontladingen boven de Noordzee en noordwest Belgie. Hopelijk zware buien
  • 23/1 23:26 Gerben:
    Gelderland zal ook wel code geel gaan krijgen
  • 23/1 23:09 John:
    Ja hoor, dauwpunt naar 0, 2 graden gezakt, natteboltemperatuur bedraagt 0,4 graden.
  • 23/1 22:20 Gerben:
    Nu wel wat gedaald en de eerste buien trekken Nederland en Belgie ook al weer binnen. Dat zou wel eens witter kunnen worden dan gedacht
  • 23/1 22:09 Gerben:
    Dauwpunt bij jou wil toch niet echt dalen. Opvallend!
  • 23/1 22:08 John:
    Momenteel valt er te Rijen regen en natte sneeuw gemengd bij toegenomen neerslagintensiteit.
  • 23/1 22:01 John:
    In Rijen regen met dakraamsneeuw in afgelopen half uur,
  • 23/1 21:38 Pieter:
    In Purmerend afgekoeld naar 1,5 C met vorst aan de grond In Woensdrecht sneeuwval bij 0,2 C
  • 23/1 20:23 Pieter:
    Net als Jaap niet zo veel te melden, zon, wolken en ca 6 C , het voelde niet koud aan
  • 23/1 17:49 Jaap:
    Eigenlijk niks te melden. Min of meer saai Hollands winterweer met wat zon en wat bewolking. Het bleef hier droog. ZW tot W. wind en max. 5 graden. Nog geen kijk op echt winterweer
  • 22/1 17:37 Pieter:
    na een natte avond en nacht ( 12 mm ) vandaag tamelijk zonnig en droog . frisse wind ca 6 C
  • 22/1 09:16 Jurgen:
    12 mm over de afgelopen nacht in Dordt. Januari wordt natte maand, dat is wel zeker..
  • 21/1 20:25 Jurgen:
    Zeer winderige dag hier in Dordrecht, vooral in de middag. Daarbij eerst mooie opklaringen en later weer toenemende bewolking. Intussen regent het hier weer..
  • 21/1 20:14 Pieter:
    Zon en bewolking en een buitje . ca. 8 C maar door de harde zw wind voelde het kouder aan. .
  • 21/1 19:34 Frank:
    Hier in Zaandam rond 4 uur vannacht 11 oC, toen bereikte de baro de laagste stand van 980 mb, daarna weer vrij snel omhoog, vanaf deze baro-knik ruimt de wind en neemt toe en voert snel koudere lucht aan, regen neemt af en er volgen opklaringen, rond 8,30 uur nog 5.5 oC, neerslag vandaag 3 mm, vadaag verder zon en wolken en een buitje, gevoelstemperatuur was onplezierig
  • 21/1 17:52 Jaap:
    Volgens opgave max. van 12 graden, maar dat moet kort na middernacht zijn geweest. Niet veel regen in de afgelopen nacht. Overdag zonnige perioden. Nu zie je uit het zuidwesten nieuwe regen alweer aankomen. Het blijft flink waaien. Overdag een graad of 7, maar gevoelsmatig lager.
Bekijk het archief
Do 28 januari 2021
Bezoekers online
Er zijn 1 gast en 6 leden aanwezig: Ben, Hans, Jaap, Jeroen, Joost, Willem
Inloggen