Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 06:26
    Sluis
    13,4°C
    (6/8) Zwaar bewolkt
    Windrichting: NNW
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
Advertenties
Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
  • 1/8 22:58 Jaap:
    In Diepenheim een grijs begin van augustus. In de middag kwam de zon er nog even bij en werd het wat broeierig. Al snel kwam er een bui. De reis naar De Bilt was van 16.30 tot 17.45. Onderweg ook nog een bui gehad. In De Bilt was het opgeklaard maar wel fris.Max. 19 graden.
  • 1/8 18:09 Gerben:
    In een kwartiertje veel regen gevallen. Zou je niet zeggen als je radar ziet
  • 1/8 17:29 Ted:
    Tussen 10 en 11.30 uur flinke buien. Daarna tot 13.30 uur vrijwel droog. Na 13.30 geen neerslag meer. Met een max. van 19,0 graden was het frisjes.
  • 1/8 17:27 Ted:
    Augustus is in sommige plaatsen in Friesland nu al een natte maand. Bijzonder, het is nog maar de eerste.
  • 1/8 12:18 John:
    In Oss was juli iets te koel en iets te nat (87 mm). Augustus gaat voorlopig op dezelfde voet verder.
  • 1/8 12:15 Pieter:
    Op de eerste helft van de eerste dag van augustsus al 8 mm op gevangen
  • 1/8 12:03 Gert:
    regen met onweer 12mm in de buien.
  • 1/8 09:24 Pieter:
    De eerste augustusneerslag is al binnen nl. 2 mm door 2 buien, maar er komt nog ( veel) meer aan !!
  • 1/8 09:18 John:
    Gesloten geslaagd bewolkt in Rijen. Zo kan ik de buienwolken uit het westen niet aan zien komen.
  • 31/7 23:00 Jaap:
    De laatste julidag in Diepenheim: de ene bui na de andere. Verwijderd onweer kwam nu en dan voor, maar hier bleef het beperkt tot soms zware regenval. Vanmorgen eerst nog veel wind, maar later op de dag viel het mee. Met moeite werd de 20 graden nog gehaald. Morgen weer naar De Bilt voor een tijdje. Daar is het vaak niet veel beter, maar wel dikwijls een paar graden koeler.
  • 31/7 17:45 Piet:
    Hier al een paar dagen korte fikse buien en af en toe maar een paar druppels...
  • 31/7 15:21 Gerben:
    Grote druppels telkens
  • 31/7 09:31 John:
    Geregeld korte buitjes in Rijen in de eerste ochtendhelft. Soms erg somber.
  • 30/7 23:24 Jaap:
    Vrijdag in Diepenheim: ineens weer broeierig. Het werd 24 graden. Vrij veel bewolking met later dreigende luchten. Hier ging het pas rond 19.30u goed los met zware regen en ook een paar ontladingen. Geen windvlagen. Na de bui klaarde het wat op, maar het koelde snel af tot onder de 15 graden.
  • 30/7 18:15 Pieter:
    Ook hier passage van een pittge buienlijn met plensregen en veel wind en temp daling naar 16 C Totaal 5 mm
  • 30/7 17:45 Ted:
    De plensbui had ik (Krommenie) om 16.58 tot 17.07. Max. temp. om 12.55 uur 22.0 graden. Tijdens genoemde bui was het 15,0 om 17.07 uur. Temperatuur is van Assendelft. Verder was het bewolkt met af en toe een licht buitje en heel weinig zon.
  • 30/7 17:24 Pieter:
    Nu een plensbui met veel wind er bij Temp. daliing van 20 C naar 16 C
  • 30/7 15:01 Pieter:
    Bewolking, ook af en toe zon, in de middag wat lichte regen, temp ca 20 C .
  • 29/7 22:43 Jaap:
    Verwacht werd een mooie droge dag, maar in Diepenheim kwam er niks van terecht. Tot ver in de middag waren er korte felle buien met ook nog windstoten. Later meer zon. Toen kon het nog 21 graden worden.
  • 29/7 19:39 John:
    Rond de lunch nog 3 mm buiige regen in Rijen.
  • 29/7 18:58 Pieter:
    Afgelopen nacht 3 mm Vandaag overdag droog met zon en wolken en net als gisteren veel wind , stokrozen in de tuin omgewaaid ,Temp ca 20 C
  • 29/7 15:44 Ted:
    Heerlijk verkwikkend zomerweer met 20 a 21 graden. Trouwens een mooie grote depressie die voorlopig boven Scandinavië blijft liggen. Beetje jaren 70 situatie. Wil een augustusmaand als 1977.
  • 29/7 13:01 Gerben:
    Dat zit af en toe tegen zware regen aan. IJskoud!
  • 28/7 22:59 Jaap:
    Ook vandaag kwamen de buien in Diepenheim later op de dag. In de avond regende het nu en dan zwaar, maar onweer zat er niet meer bij. Max. temperatuur 22 graden. Tijdelijk veel wind in de middag.
  • 28/7 17:30 Pieter:
    Meerdere buitjes leverden vandaag 6 mm op, Verder veel wind en fris weer, Het gaf een herfstachtig gevoel.
  • 28/7 13:14 Rene:
    Juli leek een uitgesproken droge maand te worden in Alkmaar Huiswaard, met slechts 10 mm t/m de 24e. Met 24 mm (26e) en 28 mm (27e) zijn de bordjes echter verhangen.
  • 27/7 22:01 Jaap:
    In Diepenheim in de afgelopen nacht om 3u en om 4u twee forse regenbuien. Die zaten niet in de verwachting. Overdag korte buien in de middag en langdurige buien in de avond. Vanavond kelderde de temperatuur naar 16 graden. In de middag werd het nog 23 graden.
  • 27/7 20:50 Bert:
    De bui van Hans Maassen trok ook over Eerbeek met 9 mm en juist in het westen de meeste ontladingen.
  • 27/7 18:51 Marcel:
    Drie dagen onweer in Nunspeet. Het bleef echter beperkt tot rommelen en matige buien.
  • 27/7 17:56 John:
    Voorzichtig is juli ook in Rijen een te natte maand geworden.
  • 27/7 17:56 John:
    Tweemaal buien met onweer in Rijen. Eerst rond het middaguur en later rond 16.00 uur. Tussendoor bleef er veel hoge bewolking. Neerslag tot nu toe 8 mm. Buien hangen niet stil.
  • 27/7 14:10 Hans:
    Rond 13.00 uur stevige onweersbui met regen in Ede-Zuid. Meeste onweer trok net oostelijk langs, wel heel duidelijk zicht- en hoorbaar.s
  • 27/7 13:32 Erik:
    Flinke bui nu in Bennekom: het regent goed door en het bliksemt en dondert wat.
  • 27/7 12:56 Frank:
    In Zaandam west nu al vroeg een stevige onweersbui, regelmatig onweer en in 15 minuten al 7 mm
  • 27/7 12:40 Gerben:
    Gilze in de hagel nog maar 16 graden
  • 26/7 22:36 John:
    Vandaag leverde een drietal korte malse buien totaal 9 mm op in Rijen.
  • 26/7 21:39 Jaap:
    In Diepenheim vandaag slechts 2 kleine buien, tussen 18 en 19u. Er zat ook wat onweer bij. Vooral vanavond mooie aambeelden te zien van verwijderde buien. Het werd opnieuw een zomerse dag; de grens van 25 graden werd gepasseerd.
  • 26/7 20:26 Erik:
    Afwisselende & gematigde zomerdag in Bennekom: Tmax 22,7°C en 3,2mm regen.
  • 26/7 18:29 Ted:
    Temperatuur ging weer als een bezetene. Vanmiddag tussen 19,0 en 25,0 graden. Neerslag viel mee met 7,0mm. Wel geruime tijd gerommel tussen 13 en 16 uur. Super benauwd 2.0 . Tijd dat het herfst wordt. Ben al aan het aftellen.
  • 26/7 16:54 Gerben:
    Bizar dit. Complete wolkbreuk
  • 26/7 16:51 Pieter:
    Hier in Purmerend tussen 15.45 en 16.30 Stortregen en flink onweer , Straten die compleet blank stonden , aan de zuidkant van Purmerend -waar ik woon- aanzienlijk minder gevallen nl. 10mm
  • 26/7 16:51 Gerben:
    Hier zware regen. De Bilt hagel zag ik net
  • 26/7 15:54 Frank:
    Ook in Delft tussen ruwweg 15.00 en 15.15 uur enkele daverende klappen, die me noopten om de laptop snel uit te schakelen en van het electriciteitsnet te halen. De bezoekers/beklimmers van de toren van de Nieuwe Kerk werden middels een luidspreker verzocht snel naar beneden te gaan. Hier geen wolkbreuk maar een matige regenbui.
  • 26/7 14:54 Gerard:
    In Schoorl wolkbreuk en enkele flinke klappen tijdens het onweer, zodanig fel dat ik alle stekkers (incl modem) eruit had getrokken. De neerslagsom op de kaart geeft nu 36,6 mm te weinig aan. In totaal is de stand nu namelijk 40,8 mm en er komt nog meer aan volgens de radarbeelden.
  • 26/7 09:44 Sjoerd:
    In Rijswijk inderdaad in korte tijd 21,6mm neerslag nav de stortbui van Frank.
  • 26/7 08:56 Frank:
    Tussen 08.30 en 08.45 uur matineuze tropische stortbui te Delft, compleet met onweer. Het is typisch convectie op middelhoog niveau. Dit is de derde dag met onweer op rij te Delft.
Bekijk het archief
Ma 02 augustus 2021
Bezoekers online
Er zijn 3 gasten en 3 leden aanwezig: Frans, Henk, Jannes
Inloggen