Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 22:58
    Eesveen
    9,1°C
    (7/8) Zwaar bewolkt
  • 20:48
    Sluis
    9,8°C
    (2/8) Licht bewolkt
    Windrichting: ZW
    Windkracht: 4 = Matige wind
  • 19:02
    Clinge
    11,4°C
    (5/8) Half bewolkt
    Windrichting: ZW
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje Zenit

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
  • 26/10 22:06 Ted:
    Noordzeebuien hebben er zin in. Vanavond tot 21.55 uur 20mm Maandsom nu 222,2 mm.
  • 26/10 17:30 Pieter:
    De Noordzee buien lijken nu het land op te trekken
  • 26/10 15:32 Gerard:
    De buien gaan steeds voor de kust langs naar het noordoosten. Tot nu toe slechts wat spetters gehad. Flink koeler dan gisteren, met nu 10 graden op schoorsteenhoogte.
  • 25/10 18:13 Hans:
    Ja, trog met weerlicht zichtbaar in Ede
  • 25/10 16:43 Sjoerd:
    Pittige buienlijn momenteel over west Nederland met hagel en onweer.
  • 25/10 15:22 Jaap:
    In de afgelopen nacht heeft het geregend op een koufront. Rond middernacht was het nog erg zacht, vanmorgen niet meer. Helaas slapen wij aan de galerijkant. Die galerij is geheel dicht met schuiframen op het noorden.. Van nachtelijk onweer of hevige regen verneem je zodoende weinig, dwz je wordt er niet wakker van. Overdag tot nu toe droog, zeer somber en rond de 12 graden. Mogelijk, dat er later op de dag nog enig buiengeweld te beleven valt.
  • 25/10 12:56 Ted:
    Grijze deprimuis. Zwaar tot geheel bewolkt. Oktoberneerslag 198,9mm. Westzaan 189,9mm. Vannacht nog 15,5 graden om 3.20 Wintertijd. Om 4.20 uur scherp koufront. Temp. dalend naar 11,5 om 4.40 uur. Nu steeds rond 12 graden.
  • 25/10 12:41 Pieter:
    In Purmerend vannacht weer 6 mm regen, oktober 146 mm
  • 25/10 10:35 Frank:
    Zaandam-West, vannacht opmerkelijk themperatuurverloop om 1.00 uur nog 16,1 oC en enige tijd later 11,4 oC, neerslag 5 mm.
  • 25/10 09:07 Gert:
    Rond de klok van 6.00
  • 25/10 09:06 Gert:
    Stevig buienlijntje 8 mm
  • 25/10 08:54 Hans:
    Regenachtig in het enschedese maar met 0.1 mm tot nu toe nog maar weinig voorstellend. Afgelopen nacht om ongeveer 3.00 de hoogste temperatuur tot nu toe met 15.5 graden.
  • 24/10 15:35 John:
    Vlagen met motregen in Rijen.
  • 24/10 15:20 Hans:
    Veel bewolking, toenemende wind en vanmorgen en vanmiddag af en toe lichte (mot)regen. Tijdelijk even de zon. Temp nu 13.6 graden.
  • 24/10 11:48 Adwin:
    Al 2 uur regen in Gemert. Niks te zien op de radar.
  • 24/10 10:35 Pieter:
    Grijs met lichte motregen 12 C
  • 24/10 09:28 Ko:
    Motregen.
  • 24/10 08:25 Hans:
    Enschede-W: een lucht vol stratus (meest geheel bewolkt) bij 11.7 graden.
  • 23/10 17:18 Jurgen:
    Vanmorgen lange tijd mistig. Vanmiddag flinke perioden met zon en lekker zacht met 16 graden in Dordt. De herfstkleuren kwamen heel mooi uit en snel ervan genieten, want volgende week waait er flink wat van af...
  • 23/10 12:48 Rob:
    Na een mistige start begint het nu wat op te klaren. Windstil en 13,3 įC. Heerlijk weer om in de tuin te werken.
  • 23/10 12:13 Pieter:
    Na een mistige start is het nu een heerlijke zonnige herfstdag met weinig wind en temp ca 14 C Gewoon buitenzit weer !1
  • 23/10 11:47 John:
    Wat heerlijk om ter afwisseling eens een ochtend met mist en stratus in Rijen te hebben.
  • 23/10 10:07 Ko:
    Breda ook weer eens mistig! Zeker een half jaar geleden voor het laatst. De mist kwam wel laat, pas nadat het licht werd.
  • 23/10 08:34 Hans:
    Mist, vanmorgen vrij dicht trekt nu op bij 10.3 graden. Bovenlucht goed zichtbaar (Enschede-W)
  • 22/10 23:10 Gerben:
    Het is mistig. Trekt goed dicht
  • 22/10 18:05 Hans:
    Vandaag toch nog 18.5 graden bereikt. Mooie dag met veel zon, later in de middag een licht buitje (<0.1 mm).
  • 22/10 17:35 Gert:
    afwisseling van wolkenvelden en wat zon. Meest droog. Een prima dag
  • 22/10 15:55 Ko:
    Vanmiddag hier veel bewolking met beetje regen. Zuidoostelijk nog meer.
  • 22/10 12:27 Hans:
    HEERLIJKE Herfstdag!! Veel zon, lekkere wind en zo-even 16.2 graden.
  • 22/10 07:16 Hans:
    Half bewolkt in Enschede-W bij een zachte 13.9 graden
  • 21/10 20:22 Ted:
    Ik schreef 17.10 uur. Het maximum van 19,9 graden. Moet zijn om 16.10 uur. De sterkste wind was wel om 17.10 uur. De wind nam iets af naar de grens van kracht 7 tot 8. Na 19 uur nam deze weer toe tot een volle 8.
  • 21/10 19:15 Pieter:
    Ook in Purmerend de hele ochtend regen ( 12 mm ) vanmiddag opklarend ensnel toenemende wind en max 18 C
  • 21/10 19:03 Frank:
    In Zaandam-west na een regenachtige morgen een droge middag met wat opklaringen maar wel een 6/7 bf van zo naar zw ruimende wind en zeer mild 19,5 oC max. Regen vandaag 10 mm totaal deze maand 141 mm.
  • 21/10 18:51 Hans:
    Enschede-W: 19.7 graden nu en geheel bewolkt bij regulier 5 Bft. Heel bijzonder, vanmiddag in het middaguur nog 13 graden..Daarvoor doen we het.....toch?
  • 21/10 18:08 Ted:
    Max temp 19,9 graden om 17.10 uur> Om 17.10 een 10 minutengemiddelde kracht 9. Schiphol en Wijk aan Zee kwamen niet verder dan kracht 8. Op 21 oktober was het ook 19,9 graden. Dus evenaring voor de 21e.
  • 21/10 17:22 Jaap:
    In de ochtend regen. In de middag opklaringen, maar ze waren van korte duur. Er bleef veel bewolking overtrekken. Het werd wel lauwwarm. We haalden nipt de 20 graden. Zomaar ineens. De wind trok aan, maar niet tot storm.
  • 21/10 16:50 Johan:
    Vandaag weer een warmterecord
  • 21/10 15:34 John:
    Na 8 mm regen, klaarde het breed op rond het middaguur. Nu winderig en lauw buiten. Ruim 20 graden.
  • 21/10 15:30 Jurgen:
    Na tamelijk intensieve regen in de ochtend is het nu droog in Dordrecht. Bij een harde wind tipt de thermometer de 20 graden aan. Tůch nog een warme dag deze oktober...
  • 21/10 15:20 Rene:
    Regen gestopt, was weer de moeite vandaag, 11 mm, voorlopige maandsom Alkmaar al weer 141 mm.
  • 21/10 14:37 Hans:
    De blauwe lucht (opklaringen) komt er nu aan na ruim 8 mm regen. Temp nu 14.7 graden (stijgend) in Enschede-W. En nu komt de zon fel door en zal de temperatuurstijging sneller gaan.
  • 21/10 14:24 Gerben:
    20 graden ongeveer. Voelt heerlijk
  • 21/10 12:07 Hans:
    Nog steeds gestage druilregen in Enschede-W. Temp 12.9 graden. Nog geen spoor van enige verzachting. Sinds middernacht 8.1 mm.
  • 21/10 10:12 Kees:
    Het is inderdaad weer eens een kletsnat begin van de dag. Je kunt je nog haast niet voorstellen, dat het vanmiddag hier in de regio Eindhoven meer dan 20 gr. kan worden.
  • 21/10 08:37 Ko:
    De dag start met flink wat regen, echt lang geleden zo nat.
  • 21/10 07:27 Hans:
    Sinds middernacht hier in het enschedese 4 mm en met 12.4 graden zacht weer. Het regent nu nog..
  • 20/10 19:13 Gert:
    een bewolkte dag met een klein beetje regen . Zat ook in de modellen.
  • 20/10 18:30 Ko:
    Van de beloofde regen kwam weer weinig terecht. Nog geen halve mm aan druppels vanochtend.
  • 20/10 12:00 Hans:
    Enschede-W: geheel bewolkt na enkele druppels, 11 graden. De regen komt er aan..
  • 19/10 22:38 Jaap:
    Tot laat in de middag somber en donker. Daarna enkele opklaringen. Alweer een dag met vrijwel geen wind. Max. 13 gr. Nog steeds zomertijd, dus in de morgen extra donker als het somber weer is.
Bekijk het archief
Ma 26 oktober 2020
Bezoekers online
Er zijn 5 gasten en 2 leden aanwezig: Bart, Hans
Inloggen