Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 23:15
    Eesveen
    13,4°C
    (4/8) Half bewolkt
  • 20:45
    Sluis
    19,3°C
    (2/8) Licht bewolkt
    Windrichting: W
Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
  • 16/6 23:22 Hans:
    Juni gaf hier tot nu toe maar 36.7 mm neerslag en verloopt hier normaal (Enschede W)
  • 16/6 23:15 Hans:
    Met 24 graden een mooie vaderdag in het enschedese. Zon en vrij veel stapelbewolking. 's Avonds vrij helder.
  • 16/6 20:25 Pieter:
    In de ochtend veel wolken, in de middag en avond vrij zonnig met mooie wolkenstraten, aangenaam weer met 21C en niet veel wind
  • 16/6 11:51 John:
    Verse stapelwolken te Rijen produceerden een handvol druppels.
  • 15/6 23:59 Edward:
    In Rotterdam is ook weer 30 mm gevallen, waarmee de maand nu op 122 mm uitkomt.
  • 15/6 23:31 Herman:
    wouw Door een bui in de avond werd het neerslagtotaal 35,3+1,3 = 36,6 mm .Dit is het nieuwe dagrecord ,het oude was van 1991.
  • 15/6 16:02 Pieter:
    Junineerslag in Purmerend gestegen naar 135 mm
  • 15/6 14:43 John:
    En weer tropisch heet in het oosten van Duitsland en Polen. Nu raken zij de hitte deze maand niet echt kwijt.
  • 15/6 14:30 Ko:
    Er valt ook vanmiddag zelfs nog wat regen bij een graadje of 16. Het weer blijft je verrassen ...
  • 15/6 11:30 Herman:
    wouw ,Neerslag van 04 tot 09 uur 35,3 mm maar geen dagrecord dat is voor 15 juni 35.5 mm in 1991.
  • 15/6 10:47 John:
    In Rijen vanochtend 8 mm kunnen aftappen. Wat een fijne junimaand.
  • 15/6 10:26 Ko:
    Niet overal hoor, ik zit nu precies op 100 mm en dat is heel wat minder.
  • 15/6 09:24 Ted:
    Nu al 140mm juniregen. Pieter zegt lijkt een natte maand. Nee, het is nu al een extreem natte maand.
  • 15/6 08:56 Dick:
    Rectificatie: 113 mm.
  • 15/6 08:48 Dick:
    Mijn junitotaal is nu ongeveer 107 mm.
  • 15/6 08:47 Dick:
    Zojuist hier in Capelle aan den IJssel 30 mm uit mijn regenmeter gegoten. Vanmorgen in enkele uren gevallen. Voor de tweede maal deze week staat mijn gazon in de achtertuin deels blank. Juni is nu al een natte maand.
  • 15/6 08:46 Pieter:
    Het lijkt nu al zeker dat juni 2019 de boeken in gaat als een (zeer) natte maand, na 27 mm nachtelijke plensregen staat Purmerend nu op 131 mm juniregen, en het regent nog steeds
  • 14/6 22:36 Hans:
    Zomers hier in Enschede-W met maar liefst 27.2 graden en in de middag volop zon na een bewolkte ochtend.
  • 14/6 21:55 Jaap:
    Wat een wisselvalligheid. Het werd in Diepenheim 25 graden maar aan het eind van de ochtend ook nog een paar buitjes. En weer een vlagerige zzw-wind, die later sterk afnam.
  • 14/6 20:19 Pieter:
    Vanochtend enige tijd regen (2mm), daarna sterk opklarend en temp oplopend naar 22 C .
  • 14/6 11:11 Maarten:
    Hier klaart het net op na een forse onweersbui met minstens 4 ontladingen. Ook 5 mm regen.
  • 13/6 23:56 Hans:
    Warme dag in Enschede W (22.6) met een wisselend weerbeeld. Het bleef hier droog..
  • 13/6 21:55 Pieter:
    Hier in Purmerend inmiddels 102 mm juniregen en 5 dagen met onweer. Wat een verschil met verleden jaar !!
  • 13/6 21:33 John:
    Heerlijk dat er avontuur in het weer zit. Zo gemist vorig jaar.
  • 13/6 21:02 Gert:
    Wat een verschil met vorig jaar wat betreft de onstabiliteit. Buien aan de horizon zichtbaar. Even kijken hoe lang ze het vol houden
  • 13/6 20:57 Erik:
    Zojuist trok een mooie arcus over en het regent nu flink. Volgens de buienradar is het een flinke bui. Het rommelt in de verte. Zeer onstabiel weer vandaag. Zulk veranderlijk weer hebben we vorig jaar in de zomer eigenlijk niet gezien. En het is zoveel interessanter!
  • 13/6 20:23 Ko:
    Regende nog lang door, bui leverde 7 mm op. Toch vrij weinig, gezien de rukwinden en een rolwolkachtige dreiglucht vooraf.
  • 13/6 19:30 Ko:
    Vandaag aardig veel zon, ook paar kleine buitjes. Mooiste onweersbui nadert nu, met al in de verte volop flitsen en gerommel.
  • 13/6 19:28 Gerard:
    Onweersbui in Schoorl met flink wat regen, kleine hagelsteentjes.
  • 13/6 18:02 Pieter:
    Een dag met vrij veel bewolking, een frisse zuiden wind en vanmiddag een paar kleine buitjes max 16 C , niet bepaald zomers.
  • 13/6 17:20 John:
    Plensbui in Rijen, twee maal donder en bliksem erbij.
  • 13/6 16:04 Kees:
    Zojuist in Eindhoven een korte, felle bui met windstoten.
  • 13/6 01:00 Gerard:
    Lichtende nachtwolken goed te zien langs de noordelijke horizon in de Kop van NH! Ondanks nevel en driekwartmaan en omgevingslicht.
  • 13/6 00:04 Hans:
    Vandaag bijna 9 mm regen en een maxtemp van 19 graden. Bij vrij helder weer zo-even de bekende lichtende nachtwolken. (Enschede W)
  • 12/6 22:51 Edward:
    Vanmiddag was het ook bijzonder donker voor een junidag. Om 12:50 of 13:00 uur (l.t.) was de globale straling slechts 8 W/m2 in De Bilt.
  • 12/6 22:49 Edward:
    Ook in Rotterdam een natte boel, 41 mm waarvan 40 tussen 9 en 15 uur. Maandtotaal 86 mm.
  • 12/6 22:16 Hans:
    Tja, het kan verkeren. Holsloot heeft deze maand tot nu toe 36 mm. Deze keer zit je goed, Ko.
  • 12/6 20:30 Ko:
    Met 82 mm is juni inmiddels overduidelijk een natte maand in Breda. Hoe 1 dag de status kan omgooien van droog naar nat.
  • 12/6 19:39 Frank:
    In Zaandam/west 11 mm vanmiddag , 85 mm totaal deze maand, nu zwaar bewolkt verwarming er even bij.
  • 12/6 19:01 Dick:
    Ongeveer 46 mm tussen ongeveer 7 uur en 14.30 in Capelle aan den IJssel.
  • 12/6 18:32 Ko:
    Tot nu toe 37 mm ontvangen vandaag. Ik zeg bewust 'tot nu toe', misschien komt er nog wat bij vanuit Belgie.
  • 12/6 16:38 Pieter:
    In Purmerend tussen 13 en 16 uur 20 mm regen, Totaal juniregen t/m vandaag exact 100 mm.
  • 12/6 15:27 John:
    Hier in Oss nu ook droog, er is vandaag 32 mm gevallen, de laatste dag dat er meer viel was 29 mei vorig jaar.
  • 12/6 15:10 John:
    Het is klaar in Rijen. Opbrengst 31,5 mm sinds ontbijt, 36,5 mm totaal sinds vannacht,
  • 12/6 13:19 John:
    In Oss momenteel 25 mm, geen onweer.
  • 12/6 13:01 Hans:
    Ook in Ede-Zuid is het waterballet nu los gebarsten
  • 12/6 12:57 John:
    In Rijen zit ik op 30 mm sinds het ontbijt en 35 mm totaal sinds vannacht. Momenteel regent het lichtjes.
  • 12/6 12:52 Erik:
    het begint nu ook in Bennekom (eindelijk) flink te regenen
  • 12/6 12:45 Frank:
    In Zaandam vanmorgen nog droog, maar tegen de middag, langzaam opkomende, donkere, mamatusachtige luchten, waaruit het nu begint te spetteren.
  • 12/6 11:28 John:
    In Rijen ook 25 mm sinds vanochtend 8 uur. En 30 mm sinds vannacht.
Bekijk het archief
Zo 16 juni 2019
Bezoekers online
Er zijn 4 gasten en 8 leden aanwezig: Bert, Gerard, Gerben, Peter, Ron, Ted, Wilfred
Inloggen