Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 07:52
    Clinge het Zeegat
    16,2°C
    (8/8) Geheel bewolkt
    Windrichting: WNW
    Windkracht: 1 = Zwakke wind
  • 23:36
    Eesveen
    24,5°C
    (0/8) Onbewolkt
  • 21:43
    Sluis
    19,0°C
    (2/8) Licht bewolkt
    Windrichting: W
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
  • 26/6 07:33 Hans:
    Tweede tropennacht op rij met 21.4 als minimum in het enschedese. Toch woei er zo-even een wat verfrissend windje.
  • 26/6 00:17 Gerard:
    Koele verfrissende zeewind na passeren glazen front op dinsdagavond.
  • 25/6 23:24 Edward:
    Voor andere links moet je even doorscrollen, maar het is wel aanwezig.
  • 25/6 23:19 Edward:
    Even in 1 bericht: @iedereen: er is een probleem met een file die niet werkt en AllUnited zou dat morgen moeten oplossen, er is door Hans contact opgenomen (zie forum). Sylphidekaartjes dagextremen en maandextremen: https://www.vwkweb.nl/index.php?page=1824 Forum: https://forum.vwkweb.nl/
  • 25/6 22:39 Hans:
    Hete tropendag na tropennacht in Enschede W. Minimum was 20.6 maximum 36.7 graden. Zeer heet!! Mag van mij 15 graden lager...
  • 25/6 22:13 Jaap:
    De Bilt vandaag dik over de 32 gr. Vanavond draaide de wind naar het zuidwesten tot westen en nu is het 25 gr.
  • 25/6 21:20 Edward:
    Om precies te zijn niet met een "is groter dan", maar met een "is gelijk aan of groter dan"-symbool.
  • 25/6 21:19 Edward:
    @Pieter: criterium voor code geel/hitteplan is opeenvolgend 4x > 27 max. temp (of 1x > 35 max. temp).
  • 25/6 20:59 Gert:
    Dauwpunt 22 anderzijds nw-wind meldt zich
  • 25/6 19:56 Theo:
    Vandaag in Groesbeek de warmste juni dag met 35,4 sinds 1960. Vorige was 34,3 op 18 juni 2002.
  • 25/6 19:32 John:
    Eigenlijk voelt het buiten nog steeds zo. En zelf 's nachts amper effect van open ramen gehad.
  • 25/6 19:31 John:
    De tropisch hitte voelde ook in Rijen vies plakkerig aan door de combinatie met hoge dauwpunten.
  • 25/6 19:16 Ted:
    Smerig heet. Max.temp 32,7 gisteren 31,1 graden. Min.temp 2 nachten 20,5 graden. Vochtigheid gisteren 61% vandaag als laagste 60%. Vandaag meest l. bew.
  • 25/6 19:02 Gert:
    Vandaag boven de 35C op mijn station
  • 25/6 17:30 Pieter:
    Waarom geen hitteplan voor Noord Holland en Zuid Holland ??, zowel gisteren als vandaag overal boven de dertig graden.
  • 25/6 16:39 Johan:
    Een dagrecord in de Bilt
  • 25/6 16:03 Gerben:
    Volkel maandrecord
  • 25/6 15:48 Gerben:
    Hupsel op minder dan een graad van het maandrecord van Maastricht. Laagste RV en dauwpunt van Nederland. Goede omstandigheden.
  • 25/6 15:33 Wilco:
    In Almelo nu 35,1
Bekijk het archief
Wo 26 juni 2019
Bezoekers online
Er zijn 3 gasten en 6 leden aanwezig: Frans, Jan, John, Martijn, Peter Paul, Pieter
Inloggen