Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 20:48
    Sluis
    1,5°C
    (8/8) Geheel bewolkt
    Windrichting: ZZW
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
    Dichte mist (<200m)
  • 18:59
    Clinge
    1,4°C
    (8/8) Geheel bewolkt
    Windrichting: ZZO
    Windkracht: 1 = Zwakke wind
Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje Zenit

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
  • 21/1 22:02 Ted:
    Min.temp. -0,0 graden. Eerste vorst van dit jaar. Vorst duurde maar liefst 4 minuten! Tot 9.45 uur zonnig. Daarna geheel bewolkt en nevelig. Minimale zicht was 1130 meter. Max. temp. 5,3 graden.
  • 21/1 20:35 Gerben:
    Maastricht matige vorst!
  • 21/1 18:36 Ko:
    Tiende zonloze dag tot nu toe deze januari. Met circa 0,5 graden koudste dag sinds 31 januari 2019.
  • 21/1 18:11 Pieter:
    Auto ruiten krebben, bij zonsopkomst was het helder , maar in de loop van de ochtend trokken mistvelden en lage bewolking binnen, een kille dag met max 5 C
  • 21/1 16:08 Erik:
    Vanmorgen vroeg was het helder, maar al snel werd het hier in Bennekom mistig waardoor het koud bleef. Tmax tot nu toe: +0,3įC. Eindelijk weer eens de sensatie van een lage temperatuur, een vleugje winter, ook al is dit niet mijn mijn lievelingsweer.
  • 21/1 15:56 Gerard:
    Tijdelijk mooi zonnig in de middag na een grijze start van de dag, weinig wind,temp. iets boven 7 graden in Schoorl rond 16:00 uur.
  • 21/1 15:52 Ko:
    Breda ook nog nevelig en temp iets boven nul. Een koude dag dankzij mistig weer, schitterend! Eerste keer tot nu toe deze winter.
  • 21/1 12:10 Hans:
    In Ede-Zuid nog altijd onder 0 en mistig
  • 21/1 12:00 Bert:
    In Eerbeek zitten we nog steeds op de rand van het mistgebied met volop zon: Tact 3,7. Een paar km verderop is het net boven nul.
  • 21/1 11:13 Johan:
    De Bilt nog steeds onder 0, het wordt spannend. Welof geen ijsdag.
  • 21/1 08:57 Hans:
    Zo-even -0.6 bij een wat toegenomen wind en sterk nevelig, zelfs wat mistig in Enschede-W. Toch een wat winters gevoel.
  • 21/1 08:37 Ko:
    Lichte vorst en mistig. Ook komende nachten wat lichte vorst. Toch nog wat licht winters, ook al is het normaal januari weer.
  • 20/1 23:47 Henk:
    Bergambacht, Krimpenerwaard, 1047,7 hPa
  • 20/1 23:29 Bert:
    Hoogste druk hier 1048,4 (10:37 uur). Een record voor Eerbeek sinds 1982.
  • 20/1 21:28 Jaap:
    Nu 1046 en nog wat in De Bilt. Een persoonlijk record?Zou kunnen. Ik heb de luchtdruk nooit goed bijgehouden.
  • 20/1 17:52 Dick:
    Hoogste luchtdruk vandaag 1048;8 hPa hier in Capelle aan den IJssel. Zou voor best wel eens een persoonlijk record kunnen zijn.
  • 20/1 17:19 Jurgen:
    Vanmorgen een prachtige zonsopgang met torenhoge barometerstanden. Dit met een temperatuur van iets onder nul...Maar momenteel voert grijs weer de boventoon. Het lijkt opmerkelijk veel op winter 88-89!
  • 20/1 17:04 Pieter:
    Ondanks de hoge luchtdruk nog veel bewolkimg, na wat grondvorst liep de temperautuur nog op tot 8 C .
  • 20/1 12:31 Emiel:
    Nu al opgelopen naar 1047 hPa, bij 6 ℃, volledig bewolkt, wind ZW 2 bft
  • 20/1 12:23 Emiel:
    Momenteel de luchtdruk in Almere 1046,2 Hpa
  • 20/1 10:16 Ted:
    In de omgeving van Exeter (ZW-Engeland) is een luchtdrukwaarde gemeten van 1050,4 hPa. Hoogste luchtdruk in Nederland is 1048,8 hPa in Maastricht. Wilhelminadorp (KNMI) heeft kuren met de luchtdruk. Registratie lijkt op een krasblok.
  • 20/1 06:53 Ko:
    Zowel zaterdagnacht als nu vriest het licht. Gelukkig geen vorstloze januari.
  • 20/1 06:41 Gert:
    Ik heb nu ook een stationsrecord sinds begin van de metingen eind jaren '80. Vanmorgen 1046.6
  • 19/1 23:42 Ted:
    Luchtdruk is in De Bilt gestegen tot 1046,9 hPa Vlissingen 1047,6 hPa. Voor De Bilt is de stand van 16 februari 2008 overtroffen. Toen was het 1046,8 hPa. Allertijden is het 1050,4 hPa voor DeBilt. Hoogste luchtdruk in Nederland is hieronder NIET JUIST. Deze is ruim 1053 hPa in Groningen op 23 januari 1907.
  • 19/1 22:30 Hans:
    Mooie dag trouwens (maxtemp 6.6) met vrij veel stratus maar later op de dag helder. Zo-even +0.9 maar het gaat licht vriezen komende nacht.
  • 19/1 22:28 Hans:
    Hier in Enschede-W zo-even 1042.9 hpa! Nog nooit zo hoog gemeten! De Bilt in 1932 op 26 januari 1050 hpa! Hoogste luchtdruk Nederland!
  • 19/1 21:50 Gert:
    1045 hpa. Een nieuw januari record voor mijn station die al ruim 30 jaar actief is.
  • 19/1 20:24 Pieter:
    Na grondvorst in de vroege ochtend werd het een zonnige dag met een frisse nw wind max 8 C, nu snel dalend naar 3 C , In zuidoost Nederland al grondvorst ( Woensdrecht -2,5 C )
  • 19/1 18:58 Ko:
    Hele weekend was droog zonnig en saai. Voor het gevoel is het nu half maart. Sombere januari gevoel is meteen weg. Met nog maar 28 mm nog steeds te droog.
  • 19/1 16:17 Ted:
    Triest record: bui bij 1041,8 hPa. Nooit eerder voorgekomen. Record stond op 1040,0 hPa op 24 feb. 1979. Bui (14.15 uur) leverde 0,3 mm op. Verder vrij zonnig bij een fris noorden windje.
  • 19/1 13:41 Hans:
    Wattige wolkenvelden stratus bij 6.2 graden in Enschede-W.
  • 19/1 11:14 Erik:
    In Bennekom alles mooi berijpt vanochtend bij -1,1į stralingsvorst. De Veenkampen in het Binnenveld (ca 3 km hiervandaan) kwam niet onder nul.
  • 19/1 10:33 Dick:
    Actuele luchtdruk in Capelle aan den IJssel 1040,1. Scheelt wel haast 1 hPa met Rotterdam-Zestienhoven. Heb geen verklaring voor dat verschil, ik meet met een Vantage Pro2?
  • 19/1 10:03 Hans:
    Mooie, enigszins winterse ochtend (minimum -0.4) met wolkenvelden en mooie opklaringen. Plaatselijk glad vanmorgen maar er was gestrooid.
  • 18/1 21:58 Jaap:
    Wel een paar buien, maar geen hagel of sneeuw gezien. Met 7graden was het nog niet zo heel koud. Tussendoor brede opklaringen.
  • 18/1 19:47 Frank:
    In Zaandam/west vanmiddag rond 14.30 -16.00 uur vies buiig weer met tussendoor smeltende hagel . (2 mm) De weekmarkt zag de omzet verdrinken!
  • 18/1 19:20 Jurgen:
    Prachtige wolkenluchten vandaag. Hier in Dordrecht alleen in de ochtend een bui gehad. En dat bij een verkwikkende 7 graden. Maar nog steeds te zacht...
  • 18/1 19:09 Pieter:
    Na wat regen en hagelbuitjes is het nu opgeklaard en temperatuur gezakt naar 2,5 C , kans op (grond0 vorst !!
  • 18/1 19:05 Ted:
    Overdag tot ongeveer 15 uur talrijke buien sommige met hagel. Neerlag januari nu (18-1 18.55 uur) 45,1 mm. Neerslag is deze maand ongeveer normaal.
  • 18/1 17:24 Hans:
    Hier in het enschedese ook enkele lichte buitjes (0.1 'a 0.2 mm) maar de buienluchten (mooi weer eens..) heb ik ook gezien..Een beetje maart-achtig.
  • 18/1 17:17 Gert:
    Naast hagel vanmiddag ook een onweersklap gehoord. Leuke weerdag om in de boeken bij te schrijven
  • 18/1 16:56 Gerard:
    Leuke wolkenpartijen in Schoorl, afgewisseld met wat zon, nu en dan een hagelbui(tje), dat bij momenteel iets boven de 5 graden.
  • 18/1 15:19 Pieter:
    Vanmiddag in Amsterdam ook een flinkel hagelbui
  • 18/1 14:08 Ko:
    Breda nog geen druppel. En gezien de radar komt er ook niks van terecht. Bijna alleen maar zon en zacht met 7 graden, saai!
  • 18/1 13:40 Frank:
    Het lagedrukgebied dat met name in Queensland, Australie voor zware regens en overstromingen verantwoordelijk is, veroorzaakt hier op Bali al enkele dagen een zuidwestelijke stroming op vooral 850 hPa die tamelijk droge, heldere en iets koelere maritiem Tropische lucht van iets zuidelijker breedte aanvoert. Zowel luchttemperatuur als dauwpunt ziijn iets lager dan in de doorgaans maritiem Equatoriale lucht. De felle zon en de verfrissende wind zorgen voor meer verdamping en ventilatie, waardoor de warmte voor velen wat draaglijker is.
  • 18/1 13:20 Erik:
    En nu zowaar hagel!
  • 18/1 13:19 Erik:
    Hier in Bennekom tot nu toe alleen wat lichte regenbuitjes en een poging tot regenboog.
  • 18/1 13:07 Gert:
    Hier ook een ouderwetse hagelbui. Het kan nog
  • 18/1 11:38 Pieter:
    Vrij onverwachts valt er een hagelbui in Purmerend,bij een temp van 6 C Een teken dat de bovenlucht kouder wordt vanaf gisteren 8 mm regen gevallen .
  • 18/1 10:08 Gert:
    GFS gaat voor 1048 in delen van NL in de nacht van zondag op maandag. Zeer hoog dus
Bekijk het archief
Di 21 januari 2020
Bezoekers online
Er zijn 3 gasten en 8 leden aanwezig: Bart, Edith, Erik, Henk, Johan, Peter, Richard, Ted
Inloggen