Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 09:52
    Clinge
    6,2°C
    (8/8) Geheel bewolkt
    Windrichting: Z
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje Zenit

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
  • 11/12 17:12 Gert:
    Hier in ons Hollandse laagland een doorsnee decemberdag dwz een graad of 6 en vrij veel bewolking maar sinds een uur of 10 is het droog gebleven
  • 11/12 17:12 John:
    Afgelopen nacht 4 mm te Rijen.
  • 11/12 09:30 Frank:
    Vanmiddag pl.tijd veel hoge bewolking (Ci/Cs/As) boven Lembongan-eiland als gevolg van uitspreiding van buienaambeeldschermen. De buien-zelf zijn op afstand, boven (de bergen van) Bali en Lombok. Door de bewolking iets lagere max.temperatuur: ongeveer 33 gr.C. Alleen zaterdagavond de 7e een onweersbui te Sanur gehad, verder nog altijd droogte.
  • 11/12 06:44 Gert:
    afgelopen nacht 2.4 mm
  • 10/12 20:32 Pieter:
    nog 1 mm in de regenmeter maakt 32 mm decemberregen Vandaag vrij zonnig met een koude zuiden wind , vanavond wat lichte regen .
  • 9/12 21:17 Jaap:
    Buiige maandag, maar onweer of hagel hier niet waargenomen. Het werd nog 8graden,maar bij buien was dat lager.
  • 9/12 19:07 Gert:
    7.4 afgelopen 24 uur
  • 9/12 17:34 John:
    Sterk wisselend weerbeeld. Overdag viel er nog 4 mm te Rijen.
  • 9/12 17:28 Pieter:
    Hier in Purmerend 12 mm uit diverse buien.
  • 9/12 15:52 Ko:
    Tot nu toe 13 mm, eindelijk weer eens een dag met wat langduriger regen.
  • 9/12 14:08 Gerard:
    Akelige windstoten bij een striemende regen en soms wat hagel in Schoorl, het gaat flink tekeer met deze noordelijke wind.
  • 9/12 12:24 Ko:
    Mooie buien en tussendoor felle opklaringen. Dit weertype past meer bij maart dan december.
  • 9/12 09:00 John:
    In Rijen 4,5 mm gevallen sinds gisteravond 19.00 uur.
  • 9/12 07:13 Hans:
    Zonet begonnen te regenen (0.1 mm) in Enschede-W bij 6.7 graden.
  • 8/12 23:37 Bert:
    Vanmorgen 4,4 mm en vanaf het middaguur droog. De buien gingen/gaan steeds noord en zuid langs.
  • 8/12 22:57 Ko:
    Vanochtend flink wat motregen, nadien geheel droog met veel zon. Ook vanavond geen code geel toestanden.
  • 8/12 22:25 Hans:
    Hier in het enschedese (nog) niets aan de hand. Wel jagende luchten en veel wind bij ruim 8 graden (maxtemp 10.6).
  • 8/12 21:47 Gert:
    Wit van de hagel
  • 8/12 21:38 Gert:
    Nu ook onweer
  • 8/12 21:29 Gert:
    Hier hagel
  • 8/12 20:45 Pieter:
    Toch in Purmerend een korte felle bui met hagel en 1 flits en een doffe dreun.
  • 8/12 19:05 Frank:
    In Zaandam/west zojuist toch wel (18.30 uur) een kort maar stevig buitje met even flink wat smeltende hagel, even een enorme herrie , gerammel op de dakkoepels
  • 8/12 18:45 Pieter:
    Code geel voor heel Nederland voor buien met hagel, onweer en zware windstoten, Op de buienradar is er weinig van te zien !!
  • 8/12 15:58 Kees:
    Ook in Eindhoven klaarde het vanmiddag flink op. Prima weer voor een wandeling om lekker uit te waaien !
  • 8/12 14:44 Hans:
    Waarom nu weer dubbele berichten? Ik schijn weer wat fout te hebben gedaan??
  • 8/12 14:43 Hans:
    Lucht nu mooi opgeklaard na regen vannacht (front bracht tot nu toe 3 mm). Het vliegt er gewoon overheen. Actueel 10.4 graden. Winter in december? Ik geloof er niet meer in....
  • 8/12 14:43 Hans:
    Lucht nu mooi opgeklaard na regen vannacht (front bracht tot nu toe 3 mm). Het vliegt er gewoon overheen. Actueel 10.4 graden. Winter in december? Ik geloof er niet meer in....
  • 7/12 19:23 Ko:
    Er viel hier nog wat lichte regen tegen het middaguur. Echt meetbaar was het niet.
  • 7/12 17:01 John:
    Prima buitenweer in Rijen. Goeddeels droog, beduidend minder wind en zacht.
  • 7/12 11:48 Bert:
    Gisteren was zo'n typische regendag (wind en motregen) met een afwijking met de Hellmann en digitaal: Hellmann 18,6 digitaal 15,4 mm.
  • 7/12 09:36 Frank:
    Hier in Sanur op Bali al dagenlang geen druppel regen en overvloedige zonneschijn. Wel enkele buien en zwakke donder op afstand. De droge tijd duurt nog steeds voort,(hoewel de regentijd normaliter nu zou zijn begonnen) met ongewoon hoge temperaturen: ruim 34 gr.C. als maximum, en 27 gr. als minimum; dauwpunt ongeveer 25 gr.C. De hoge zonnestand rond het middaguur (ongeveer 75 graden) is daar debet aan. Op 850 hPa-niveau een oostelijke stroming, en ook de grondwind heeft een oostcomponent. .
  • 6/12 22:38 Pieter:
    In Purmerend viel vanavond 7 mm Dagtotaal 13 mm .
  • 6/12 22:04 Frank:
    Zaandam west, vanavond in ca. 1 uur 6,5 mm. Met soms zware regenval, totaal vandaag 9,5 mm
  • 6/12 21:34 Gert:
    Ook op de radar zichtbaar onweer dus
  • 6/12 21:29 Frank:
    In Zaandam/west vanavond zware regen (buien,) zojuist zelfs met 1 slag onweer
  • 6/12 20:57 Hans:
    Echt decemberweer zoals het hoort en heel gewoon is in Nederland.
  • 6/12 20:56 Hans:
    Enschede-W beleefde de overgang naar zachter weer met winderig weer met af en toe regen en motregen bij in de loop van de dag geleidelijk oplopende temperaturen. Actueel 7.1 graden bij vrij veel wind en motregen. 8.3 mm tot nu toe...
  • 6/12 20:30 Gert:
    Hier wel de hele dag regen maar de totale opbrengst valt tegen. 3mm . Het wachten is op de buien die naderen vanuit het westen
  • 6/12 17:40 John:
    In Rijen tot nu toe vandaag 7 mm opgevangen. Vanochtend nog waterkoud aanvoelend, later wat milder.
  • 6/12 17:33 Pieter:
    Een donkere grijze dag met van tijd tot tijd regen en motregen, 6 mm en veel wind
  • 6/12 17:00 Ko:
    Mooie herfstdag! Regen en slagregens brachten tot vanmiddag 11 mm. Verder winderig en zonloos bij 7 graden.
  • 6/12 13:02 Gerard:
    Compleet herfstweer in Schoorl, harde wind en regen, soms zware regenval. Dit bij 8 graden ruim en zuidwesten windrichting.
  • 6/12 09:07 Ko:
    In Breda is het ook lekker aan het regenen, al bijna 4 mm.
  • 6/12 07:49 Hans:
    Regen in Enschede W (1 mm tot nu toe) bij een waterkoude 3.5 graden.
  • 5/12 23:07 Hans:
    Koude dag in Enschede W met pas in de avond 2.9 graden (het maximum). Grijs, grijs, en als je niet beter wist zou je sneeuw verwachten, zo grijs was het in de middag.
  • 5/12 17:53 John:
    In delen van Frankrijk en Duitsland aanzienlijk kouder vandaag dan in het zuiden van ScandinaviŽ. Onder ruggen kan het nog wat winters afkoelen. Men moet wat als de kou niet naar je toe komt.
  • 5/12 17:21 Edward:
    In Mainz (mijn nieuwe omgeving) vandaag de eerste ijsdag van de winter, zeer waarschijnlijk: het is heel de dag mistig en maximaal -1 geweest tot nu toe dit etmaal. Dit onder een inversie, in het middelgebergte niet overal een ijsdag.
  • 5/12 15:42 Pieter:
    Heldere koude nacht met -2 C, van 8 tot 10 uur mistig met ca 0 C van 10 tot 12 zon MET CA 2 c ddaarna een grijze wolkenlaag met max 4 C
  • 5/12 13:34 Ko:
    En toch weer onverwacht zonnig. Grote contrasten in korte tijd.
  • 5/12 11:26 Ko:
    De mist is hier zojuist weer dichter geworden bij temp rond vriespunt. Interessante dag!
Bekijk het archief
Wo 11 december 2019
Bezoekers online
Er zijn 4 gasten en 4 leden aanwezig: Bart, Frans, Jan, Richard
Inloggen