Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 08:50
    Clinge het Zeegat
    4°C
    (6/8) Zwaar bewolkt
    Windrichting: ZW
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
  • 06:46
    Sluis
    4,2°C
    (5/8) Half bewolkt
    Windrichting: NNW
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
  • 23:32
    Eesveen
    4,4°C
    (6/8) Zwaar bewolkt
Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
Nu lid worden
  • 10/12 23:33 Hans:
    Vandaag toch nog her en der buitjes in wat killere noordelijke lucht (maxtemp. 7 graden). Etmaalneerslag 1.2 mm. Eerste decemberdecade 45.6 mm in Enschede-W
  • 10/12 22:34 Ted:
    Enkel buien, in de middag meest droog. Geen hagel. Max.temp. 7,9 graden.
  • 10/12 22:02 Jaap:
    Ook op deze maandag talrijke buien, maar ze waren kort. Tussendoor flinke opklaringen. De NW-wind was vrij koud. Met 7 gr. hadden we het gehad.
  • 10/12 19:56 Pieter:
    Een dag met afwisselend zon en buien,som ook met hagel 4 mm en zelfs een mooie regenboog max 8 C
  • 9/12 23:38 Hans:
    Vanochtend sterk regenachtig met een echte herfstwind (4.2 mm), in de middag meevallend weer met opklaringen en meest droog en zo-even vrij helder bij 5.9 graden in Enschede-W. Maxtemp. vandaag 9.2
  • 9/12 23:09 Herman:
    Hagelbui te Wouw
  • 9/12 16:18 Jaap:
    Evenals gisteren, zaterdag, ook vandaag erg buiig. Vandaag wat meer opklaringen er tussendoor. De temperatuur levert geleidelijk wat in: vandaag kon het nog 9 gr. worden. De wind werd NW. Benieuwd naar de duur van de aangekondigde koude periode.
  • 9/12 15:57 Ko:
    Breda naast zonnige momenten ook mooie buienluchten en soms enkele mm's regen met plasvorming. Vooral vanochtend ook winderig. Volop actie in de atmosfeer.
  • 9/12 11:50 Pieter:
    Na buien in de avond en nacht totaal 20 mm regen opgevangen in Purmerend
  • 9/12 11:48 Frank:
    In Zaandam west vannacht 8 mm en veel wind rond 7 bf en vlagen van ruim 70 km/u, nu wat vriendelijker, bij een4/8 bewolking regelmatig wat zon
  • 9/12 00:13 Bert:
    Eerbeek om 23:10 uur regen, hagel en onweer. Windstoot 14,8 m/s en rainrate max 90,8 mm/u
  • 8/12 22:59 Richard:
    12 mm neerslag vandaag in Veenendaal en zojuist rommelde het zelfs.
  • 8/12 22:22 Edward:
    En het zicht liep flink terug tot een paar honderd m.
  • 8/12 22:22 Edward:
    Zware regen (tot 113 mm/u volgens de Davis) en windstoten (17 m/s) in Rotterdam nu.
  • 8/12 18:58 Pieter:
    Vandaag geruime tijd droog met af en toe een zonnetje, ,maar wel veel wind, een deel van onze boodschappen is door een rukwind zelfs in de sloot beland
  • 7/12 21:54 Jaap:
    Druilerig tot in de namiddag. Toen enige tijd flinke plensbuien. De buien werden niet voorafgegaan door opklaringen. Ze zaten verborgen iboven de lage regenwolken. Het werd eerst nog 11 gr., later enige daling.
  • 7/12 21:26 Ko:
    Zojuist onweer in Breda! Grote zeldzaamheid in december.
  • 7/12 17:39 Ko:
    Het is zelfs uitgelopen op een onvervalste regenmiddag. Schitterend! Inmiddels over de 10 mm, nog 300 mm nodig qua achterstand.
  • 7/12 17:36 Pieter:
    vanochtend , vanmiddag enkele uren intensieve regenval 13 mm en dalende temperaturen nu 6,9 C
  • 7/12 12:54 Ko:
    Toch nu ook overdag een mooi buitje regen. Ben ik niet gewend tegenwoordig.
  • 7/12 09:51 Ko:
    De regen speelde zich hier weer hoofdzakelijk in de nacht af. Desondanks nog steeds geen grote hoeveelheden.
  • 7/12 08:05 Hans:
    Regenachtig begin van de vrijdag met zo-even een zachte 11.2 graden in Enschede-W. Ruim 2 mm sinds middernacht, en er zou nog wel eens wat bij kunnen komen in de loop van de dag bij onvervalst HERFSTWEER!
  • 6/12 23:07 Jaap:
    De temp. jojo't een beetje Nu weer 12 gr., gisteren 8. Alweer geheel zonloos. De lampen moeten om 15.30 al aan. Na 14 dec. gaan de dagen in de namiddag alweer een beetje lengen, maar 's morgens korten ze nog tot na de Kerst.
  • 6/12 20:26 Pieter:
    Vandaag geen weer !! Morgen beter
  • 6/12 13:26 Hans:
    Zompig weer met nu en dan motregen bij 11.3 graden in Enschede-W. Echt de donkere dagen voor....
  • 5/12 23:32 Jaap:
    Na een mooie dag gisteren (dinsdag) nu weer zonloos en in de loop van de middag ook weer lichte regen of motregen. Met 8 gr. ook niet zo zacht.
  • 5/12 22:57 Ted:
    Zwaar tot geheel bewolkt. Vanaf 9.50 uur af en toe lichte regen. Even flinke regen rond 15.30 uur. Daarna meest lichte regen en af en toe ook droog. Overdag waterkoud met 5 en later rond 6 graden. Max.temp 7,7 graden (19 uur). Nu (22.45 uur) 8,8 graden. Kans is groot dat het minimum ook 7,7 graden gaat worden.
  • 5/12 21:37 Pieter:
    Grijs en zacht Sinterklaasweer Vanochtend drrog, vanmiddag en vanavond regen en motregen, totaal 4 mm
  • 5/12 14:07 Gerard:
    Idem in Schoorl, alwaar vanmorgen een v-teken aan de lucht, met blijkbaar vooruitziende blik, rumoerig of humeurig naar het zuiden trok.
  • 5/12 10:09 John:
    Af en toe wat gespetter in Rijen.
  • 4/12 22:53 Jaap:
    Mooie dinsdag achter de rug. Veel zon en weinig wind. Hier zijn geen buien actief geweest, verderop wel een paar. Onder deze omstandigheden voelde het bij ca. 9 gr. een beetje lente/achtig aan.
  • 4/12 21:57 Hans:
    Een fraaie zonnige dinsdag met "maar" 8.2 als maxtemp. Komende (woensdag)nacht is zeer wel wat lichte vorst mogelijk. Zo-even 0.5 graad in Enschede-W
  • 4/12 21:39 Ted:
    Rond 10.20 uur flinke plensbui. Daarna flink zonnig. Max.temp. 9,0 graden. De wind was NW-3. Om 10 uur NW-2, 10.30 uur NNO-2, 10.45 uur O-2, 11 uur ZO-2 11.25 ZZW-2. Begin van de middag ZW-2 later weer ZZW-2. IJmuiden had ook die winddraai-ing.
  • 4/12 21:35 Ted:
    Juiste neerslagsom Eindhoven 3 december is 18,3 mm.
  • 4/12 21:13 Pieter:
    Een koude verrassing Temperatuurin Purmerend gezakt tot 1,5 C Twente innmiddels -1,9 C en aan de grond zelfs -4,1 C
  • 4/12 19:03 Frank:
    In Zaandam een mooie dag, smorgens nog even een kort dipje met wat donkere luchten en een enkele spat, smiddags prachtig , helder zonnig weer en bij nauwelijks wind en ruim 9 oC, een prachtige middag.
  • 4/12 17:07 Pieter:
    Vanochtend vrij onverwachts nog enkele pittige buien,zelfs met hagel totaal 5 mm Vanmiddag helder zonniig en rustig weer.
  • 4/12 16:11 Ko:
    Ramen en deuren hele middag open gehad bij een zonovergoten 10 graden. Meer voorjaar dan december :(
  • 4/12 00:00 Adrie:
    In Eindhoven is niet meer dan 5-10 mm gevallen, die 60 is onzin, storing in de apparatuur na die Onweers Shit van van8.
Bekijk het archief
Di 11 december 2018
Bezoekers online
Er zijn 4 gasten en 4 leden aanwezig: Frans, Martijn, Paul, Ron
Inloggen