Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 22:28
    Eesveen
    19,2°C
    (8/8) Geheel bewolkt
  • 21:26
    Sluis
    21,3°C
    (5/8) Half bewolkt
    Windrichting: W
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
  • 21:09
    Geldermalsen
    23°C
    (7/8) Zwaar bewolkt
    Windrichting: W
    Windkracht: 0 = Windstil
    Matige regen
  • 17:17
    Clinge
    30,1°C
    (5/8) Half bewolkt
    Windrichting: Z
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
    Onweer op afstand
Advertenties
Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
  • 19/6 02:27 Gerard:
    Weeronline meldde dat Bergen 114 mm regen ving. Klopt niet moet 92.2 mm zijn. De rest viel al in de nacht ervoor nl. 21.6 mm
  • 18/6 22:55 Gerben:
    De volgende neerslag trekt al weer over de Pyreneeën. Veel neerslag nog de komende dagen.
  • 18/6 22:42 John:
    Troost je Erik. In Rijen nog ruim 24 graden. Geen bui gehad. Wel gerommel op afstand, zowel ten westen als oosten van Rijen.
  • 18/6 22:06 Erik:
    Nog niet heel erg afgekoeld vind ik (21,2°C). Dat gaat weer een plaknacht worden.
  • 18/6 21:11 Michael:
    Vanmorgen vroeg rond 05:oo flinke regen gehad met onweer er viel 12 mm regen .Overdag erg broeierig en benauwd .Vanavond trokken de meeste buien langs ons heen en nu 21:11 flinke regen windstil en 23 graden ..
  • 18/6 21:04 Gert:
    Kampen veel bomen omgewaaid. Verder schade aan daken. ik heb nog nooit meegemaakt dat een CB zich zo snel ontwikkelde boven dit gebied. Indrukwekkend.
  • 18/6 20:54 John:
    Oss in totaal vandaag 26 mm.
  • 18/6 20:52 Gerben:
    Bizar! Vorig jaar in juni had ik ook 2x keer zo'n hoge uitslagen. Hier gewoon drukkend warm 🙃😒
  • 18/6 20:46 Gerard:
    Ik heb hier een vijvertje staan, rechthoekige bak, het niveau is inderdaad zo'n 10 cm gestegen, ook even gekeken naar potten e.d. De hoeveelheid van het station lijkt te kloppen. De handmatige regenmeter kwam niet verder dan ca. 90 mm maar moest tussentijds geleegd worden en als hij bijna vol is spat er vrijwel net zoveel uit als dat erin valt. (Wijde hals, glas en ronde kanten).
  • 18/6 20:28 Gerard:
    Dat is inderdaad hier Gerben, over de afgelopen 24 uur zelfs 124,1 mm. Blijkbaar is er vanaf 02:00 uur gerekend op de kaart, maar mijn station geeft iets hoger. Van de buien vanaf ongeveer 18 uur hebben we 105,1 mm afgetapt.
  • 18/6 20:21 Ted:
    Bij mij (Krommenie) in de straat was het ook wel heftig rond 18.55 uur. Denk dat het zeer zware regen tot slagregen was. Het minimale zicht was nog wel 60 a 70 meter. Schat dat bij mij ongeveer 15 tot 20 mm is gevallen tussen 18.45 en 19.10 uur.
  • 18/6 19:59 Gerben:
    121 mm
  • 18/6 19:57 Ted:
    Na 19.07 uur droog. Etmaalsom is 82,4 mm.
  • 18/6 19:56 Rene:
    70mm in Alkmaar Noord in 2 uur vanavond, etmaalsom 84 mm
  • 18/6 19:49 Gerben:
    119 mm. Ben jij dat Gerard?
  • 18/6 19:40 Gerben:
    109 mm. Correctie
  • 18/6 19:39 Gerben:
    Iets noordelijker 90,4 mm
  • 18/6 19:38 Gerben:
    Wijk aan Zee zit op 84 mm
  • 18/6 19:33 Gerard:
    Nu op 103,6 mm over de laatste 2 uur en dus 122,7 mm laatste 24 uur in Schoorl. Volop werk voor de brandweer nu in Bergen en Alkmaar.
  • 18/6 19:24 Pieter:
    Stortbui met veel hoogte onweer 12 mm in een kwartier
  • 18/6 19:15 Rene:
    Nieuwe zeer zware onweersbui. Aantal ontladingen niet te tellen zoveel en constant gerommel, alsof een aantal vliegtuigen rondjes vliegt.
  • 18/6 19:13 Ted:
    40,0 mm in 4 minuten 18.54 - 18.58 uur De minuut van 18.55 uur naar 18.56 uur gaf 17,0 mm. Dit is absoluut een landelijk record. Denk dat het nu op ongeveer 6 mm per minuut zou staan. Het zicht zakte terug naar 5,6 meter. Slagregen is level 6. Dan valt er ongeveer 6mm per minuut. 17 mm is dan level 8. Dit heeft geen naam.
  • 18/6 18:59 Rene:
    Zwaartepunt van fors onweer trok net ten westen van Alkmaar. Regenval met hagel en windstoten was zwaar,48 mm in Alkmaar Noord in een uur tijd. Etmaalsom 63 mm
  • 18/6 18:57 Gerard:
    Afgelopen nacht erbij 92,4 mm. Voorlopig voldoende voor het groeien en bloeien in de tuin en voor de kool.
  • 18/6 18:54 Gerard:
    Vergeten verzend te klikken, nu al op 72 mm in Schoorl. Spuitende putten gesignaleerd.
  • 18/6 18:53 Gerard:
    Na zeer zware regenval met onweer (ontladingen 2 Hz) staat de teller op 57 mm inmiddels in Schoorl. Momenteel opnieuw een onweersbui, continue donder en lichten.
  • 18/6 18:51 Ted:
    In de omgeving van Zandvoort en IJmuiden forse windvlagen tot kracht 10. Jammer dat IJmuiden/Wijk aan Zee KNMI geen barometer heeft. Gemiste kans Biltse Heren! Hier ook even vlagen van kracht 8 om 17.30 en 17.50. Het onweer viel tegen ondanks dat het pikdonker werd. Ook nu weer flink donker 18.51uur).
  • 18/6 18:47 Gerben:
    Maar het gebeurt ook daar niet.
  • 18/6 18:42 John:
    Ik schreef het drie uren geleden al dat het zou gebeuren.
  • 18/6 18:26 John:
    En klaar is het al met België en Brabant. Het mechanisme om tot buien te komen is voorbij. Mooi rond het avondeten.
  • 18/6 18:25 Ko:
    En precies boven Breda helemaal uitgedoofd. Voortaan niks meer zeggen, pas als er echt wat uit de lucht valt.
  • 18/6 18:25 John:
    Ik heb een tijd gehad dat ik weerman wilde worden.
  • 18/6 18:02 Ko:
    Haha je hebt je vak gemist. Er nadert hier een onweersbui. Rood puntje op de radar.
  • 18/6 17:58 John:
    Schrijf ik over de noordelijk helft, komt KNMI met code oranje erachteraan, ik ben zo gek nog niet.
  • 18/6 17:43 Gerben:
    Mazzelaar. Jij met 18/19 graden en noordoost 5/6.
  • 18/6 17:39 Richard:
    Laat maar komen John. Ik zit er klaar voor op Texel :-)
  • 18/6 17:37 Frank:
    Zojuist te Delft enige tijd een vrij zware bui met regen en hagel. Het onweert (rommelt) hier al geruime tijd in toe- en afnemende fases. Vanaf ongeveer 17.00 uur grondwinddraaiing naar NW en daardoor duidelijk wat koeler.
  • 18/6 17:31 Adwin:
    Tropische regenbui in Gemert zonder iets op de radar!
  • 18/6 16:45 Gerben:
    Nu wel even zware regen. Geen onweer
  • 18/6 16:44 John:
    Laten we na het avondeten de noordelijke helft vans ons land in de gaten houden. Krijgt meer omvang.
  • 18/6 16:37 Bert:
    In Eerbeek vanmoren slechts 1,2 mm tegen 14 in Deelen. Hier meeste onweer op afstand. De ontwikkeling van nu lijkt ook weer net te westelijk.
  • 18/6 16:26 Ko:
    Bui ontstaat net wat te westelijk. Wat druppels en onweer. Hopelijk komt er nog meer. Ze ontpoppen kort van tevoren.
  • 18/6 16:10 John:
    Geen stil hangende wolken, moet dat zijn.
  • 18/6 16:10 John:
    Het zijn stil hangende wolken. Ik zag de toppen vanuit Rijen.
  • 18/6 15:43 Gerben:
    Na even flink wat regen schijnt nu de zon alweer
  • 18/6 15:27 Gerben:
    Wordt donker. Gaat nu snel
  • 18/6 15:25 John:
    Ook een bui met onweer in zuidoosten van Brabant, de zone waarin buien ontstaan is smal. Rond het avondeten is het zuiden al klaar met buienvorming,
  • 18/6 15:25 Gerben:
    Gieter kijkt naar het noorden. Hey geen smiley's in de roepdoos
  • 18/6 15:24 John:
    In het westen van Vlaanderen nieuw vorming.
  • 18/6 15:23 Gerben:
    Voortdurend gerommel. Zal niet lang meer duren voordat de eerste buien ontstaan
Bekijk het archief
Za 19 juni 2021
Bezoekers online
Er zijn 10 leden aanwezig: Bart, Bert, Bonne, Erik, Gerard, Gerben, Hans, Ron, Theo, Ton
Inloggen