Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 20:56
    Sluis
    19,2°C
    (2/8) Licht bewolkt
    Windrichting: WZW
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
  • 20:51
    Clinge
    19,7°C
    (2/8) Licht bewolkt
    Windrichting: W
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje Zenit

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
  • 4/8 21:35 John:
    Schitterend weer met aangename temperatuur en een perfect dauwpunt om te wandelen over de Postbank. Wat we ook gedaan hebben.
  • 4/8 20:00 Jurgen:
    Vandaag nog een mooie dag met kleine stapelwolken en een heerlijke temperatuur van 22 graden. Intussen wordt de knop van de "oven" op voorverwarmen gezet. We zullen het gaan voelen...
  • 4/8 17:31 Pieter:
    Mooie dag met veel zon maar ook stapelwolken en een aangename 22 C
  • 3/8 22:00 Jaap:
    Karen = jaren .
  • 3/8 21:58 Jaap:
    In Diepenheim ook vandaag weer een warme dag. Het werd 21 graden. Dreigende luchten rondom, maar geen druppel. Droogte hier minder erg dan in de voorgaande 2 Karen. Maar nog wel aanwezig.
  • 3/8 20:15 Jurgen:
    Hier in Dordt nog 4 mm. Genoeg om m.n plantjes de komende periode van regenwater te kunnen voorzien..
  • 3/8 19:31 Kees:
    In Eindhoven vanmiddag wel donkere stapelwolken, maar slechts enkele regendruppels waargenomen. Ook hier zal de droogte verder toenemen, tenzij de verwachte hitte enkele warmte-onweders zal opleveren.
  • 3/8 18:49 Erik:
    De buienzone die vanmiddag op de buienradar deze kant op leek te schuiven is in de tussentijd verdampt en/of leeggeregend en we vissen hier weer naast het net. Dit betekent voor de komende dagen een ernstige verscherping van de droogte op de Zuid-Veluwe.
  • 3/8 18:25 Gert:
    Ton wel onweer maar hier slechts 1.2mm
  • 3/8 17:43 Ton:
    Net een enorme bui in Wezep/Hattemerbroek. Helaas moest ik er doorheen fietsen. Ik had 20 mm in ongeveer 20 minuten. Totaal 22 mm. Wat ik nog nooit had gezien: In de straat in Wezep waar ik doorheen fietste kwamen de riooldeksels omhoog doordat het riool het water niet snel genoeg af kon voeren.
  • 3/8 17:19 Gert:
    Toch nog onweer
  • 3/8 17:03 Frank:
    Wij treffen het in Zaandam 17,2 mm regen met windvlagen en onweer en stevige temp.daling, nu weer opgeklaard laat nu de hitte maar komen.
  • 3/8 17:02 John:
    Het is geheel bewolkt. Eerder op de middag mooi opbollende stapelwolken gezien, maar dus niet in mijn regio verzilverd.
  • 3/8 17:01 John:
    Wel koel in Rijen, van 23 naar 16 graden, maar geen regen.
  • 3/8 17:00 Erik:
    In Bennekom wel mooie wolkenluchten, maar nog geen drup regen en vooreerst niets in zicht.
  • 3/8 16:59 Ted:
    Bevestiging KNMI. De radar van Herwijnen heeft inderdaad problemen. Morgen 4 augustus wordt er naar gekeken. De enige die goede radarplaatjes geeft ligt er nog steeds uit. Dat is weatheronline.co.uk. . Nog even geduld. Vanmiddag wat gerommel van 14.55 tot 15.15 uur. Bui leverde 2,0mm op. Temperatuur daalde tot 15,0 graden om 15.00 uur. Nu (16.45 uur) 18,0 graden. Hoogste temperatuur is 19,9 graden om 11.50 en 12.19 uur. Misschien een max. temp. onder de 20 graden.
  • 3/8 16:52 Pieter:
    Hier in Purmerend rond 12.30 uur enorme stapelwolken in nw richting, vanaf ca 14.30 donkere luchten en onweer ,tijdelijk veel wind en regen, totaal 'slechts'5 mm Temp daling van 22 naar 16 C.
  • 3/8 16:04 Gerard:
    In Schoorl tot nu toe 2 mm uit een tijdelijk gestage regen, nu weer droog. Wel onweer op afstand gehad, maar geen stortregens.
  • 3/8 15:08 Frank:
    Het gaat hier in Zaandam prima al 11 mm en het giet nog steeds aardig door met af en toe onweer en windstoten, wat een weelde
  • 3/8 14:57 Kees:
    In Berkhout flink wat regen met een paar om weer klappen
  • 3/8 14:54 Bart:
    Bui sterft uit boven Haarlem en groeit daarachter weer aan.
  • 3/8 14:52 John:
    Fijn Jürgen. Heerlijk regenwater voordat een droge hittegolf aanbreekt, ik hoop in Rijen ook een actief celletje te krijgen, minstens 5-10 mm. 😃
  • 3/8 14:48 Gert:
    Jürgen. Geniet ervan 👍
  • 3/8 14:36 Jurgen:
    Van uitstel geen afstel! De buien zijn óók hier in Dordt aangekomen. Zonet prachtig dreigende rolwolkachtige structuren...In de verte gerommel.
  • 3/8 14:30 Frank:
    In Zaandam-west nu inzettende stevige regen, zeer welkom, nog even voordat de hitte periode losbarst, er zit weinig gang in de buienlijn dus de hoeveelhei kan nog de moeite waard worden, vooral in het westen.
  • 3/8 12:36 Gert:
    Ik heb er weinig vertrouwen in Jurgen. De buien volgen op dit moment de prognose van Harmonie
  • 3/8 12:14 Jurgen:
    Inmiddels komt er wel een buienlijn voor de kust van Zeeland tot ontwikkeling. Ben benieuwd hoever dat dat gaat activeren en het land op komt...
  • 3/8 11:46 Erik:
    Met het uitblijven van de buien begin ik me weer zorgen te maken over de droogte. Want na vandaag valt er de komende week weinig meer te verwachten terwijl het al weer behoorlijk uitgedroogd is. Dat wordt dus weer sproeien en gieteren in de tuin...
  • 3/8 11:11 Gert:
    Harmonie gaf gisteren al aan dat de buien landinwaarts zouden uitdoven
  • 3/8 10:53 Ko:
    De beloofde bewolking en regen laat voorlopig nog op zich wachten. Tot nu toe vrij zonnige ochtend en met bijna 20 graden al weer warm, vooral in de zon.
  • 3/8 09:47 Jurgen:
    De zon breekt hier nog door de middelbare bewolking heen in Dordrecht. Intussen flinke buien aan de kust Maar ze lijken zich niet in deze richting te verplaatsen...
  • 3/8 00:09 Erik:
    Het is fris: 11,8°C. Mooie maan.
  • 2/8 23:05 Jaap:
    Diepenheim zondag: wisselend bewolkt en rond het middaguur een bui, kort maar hevig. Het werd nog 23 graden. In de avond sterke afkoeling. Om 22.30 12 graden.
  • 2/8 22:10 Hans:
    Toch aan het eind van de dag nog 24.2 graden hier in de achtertuin (Enschede-W). Het werd steeds zonniger en tenslotte helder en actueel is het afgekoeld naar 18 graden.
  • 2/8 20:21 John:
    Dalende dauwpunten, bij 21-22 graden, leidde tot een opwekkende buitendag.
  • 2/8 18:09 Jurgen:
    Heerlijk dagje voor een mooie fietstocht. Westenwind blaast lekker door bij een heerlijk aangename 21 graden. Mooie kleine cumulus siert de hemel. Nog even van deze dagen genieten voordat de oven aan wordt gezet...
  • 2/8 16:31 Pieter:
    Mooie zomerdag, zon en (oplossende ) wolken , stevig windje en een aangename 21 C
  • 2/8 11:03 Klaas:
    In Schettens (Frl) ook geen onweer in juli. Is sinds het begin van de waarnemingen in 1969 niet voorgekomen. Een record waar ik niet op zat te wachten.
  • 2/8 09:42 Ko:
    Breda ook niet Gert, ook juli 2015 niet.
  • 2/8 08:18 Gert:
    Ik heb in de maand juli geen onweer waargenomen. Sinds begin van de waarnemingen ( 1988) heb ik dat nog geen keer mee gemaakt. Een triest record voor een liefhebber van onweer
  • 2/8 00:05 Bert:
    Eerbeek vanmorgen vroeg 0,2 mm. Geen onweer gehoord.
  • 1/8 22:38 Jaap:
    In Diepenheim vanmiddag toch weer de 30graden gehaald Twee tropische dagen hier In de nacht rond 5 00 een korte bui zonder onweer Verder droog en laat in de middag afkoeling door NW wind. Droge koufront-passage.
  • 1/8 22:18 Kees:
    Mooie zonsondergang in Berkhout (Nh) met windstil weer.Wat een mooie hobby we toch.
  • 1/8 20:41 Ted:
    Radarprobleem houdt aan. Heb dit bij het KNMI gemeld. Was vandaag lang nog klam. Na 17 uur liep er eindelijk drogere lucht binnen. Ook de zon ging volop schijnen. Max. temp. 23,5 graden (geldt voor 8 - 20 uur).
  • 1/8 15:32 Pieter:
    Een wolkenband trekt nu van west naar oost over Nederland met gematigde temperaturen Ca 21 C , Vanuit het zuidwesten weer opklaringen en stijgende temperaturen
  • 1/8 12:59 Ted:
    Eerste zomerse dag geldt natuurlijk voor augustus.
  • 1/8 12:58 Ted:
    Vanochtend een zonnetje. Nu bewolkt. Temperatuur 22,5 graden. Toch is de eerste zomerse dag al binnen. Om 2.15 uur vannacht was het 25,1 graden. Een kopie van 1 augustus 1983.
  • 1/8 12:55 Jurgen:
    Het is momenteel lekker weer hier in Dordrecht. 22 Graden en zwaar bewolkt. Het huis lucht lekker door!
  • 1/8 12:16 Pieter:
    De eerste officiele zomerse dag van augustsus is al binnen (De Bilt 25,0 C om 12 uur) juli had er meer moeite mee , verder lekker zomer weer met versluierde zon maar toch vrij warm.
  • 1/8 12:05 John:
    Heerlijk, de 🌞 is uit. ☁️
Bekijk het archief
Di 04 augustus 2020
Bezoekers online
Er zijn 8 gasten en 7 leden aanwezig: Bert, Frans, Gerard, Gert, Pieter, Ron, Sebastiaan
Inloggen