Sinds 1974
Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie

De laatste weerflitsen

  • 07:12
    IJsselmuiden
    13,6°C
    (8/8) Geheel bewolkt
    Windrichting: WNW
    Windkracht: 1 = Zwakke wind
  • 06:45
    Sluis
    14,7°C
    (6/8) Zwaar bewolkt
    Windrichting: N
    Windkracht: 2 = Zwakke wind
  • 20:04
    Sluis
    16,7°C
    (6/8) Zwaar bewolkt
    Windrichting: N
    Windkracht: 3 = Matige wind
Advertenties
Weerspecialist Bakker & Co Het magazine voor weerliefhebbers Weerhuisje

Privacybeleid VWK

Dit is de privacy policy van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (hierna: "VWK"), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 40478555. Deze privacy policy omschrijft welke persoonsgegevens VWK verwerkt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt.

Privacybeleid VWK
De VWK is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor weer en klimaat geïnteresseerden. Via onze website bieden wij diensten en informatie aan leden en (deels) aan niet-leden. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij werken daarbij samen met een drukker om een verenigingsblad te drukken en verspreiden en een dienstenleverancier voor administratie en website hosting (AllUnited).
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • Uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
1. Gebruik van persoonsgegevens
1.1 VWK vraagt (mogelijk) persoonsgegevens van u indien u:
a Lid wordt van Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie;
b Via het contactformulier contact met ons opneemt.

1.2 VWK verzamelt op deze wijze de volgende (persoons)gegevens:
a Naamsgegevens;
b Adres;
c E-mailadres;
d Telefoonnummers;
e Geboortedatum;
f Pasfoto of foto;
g Geslacht;
h Bankrekeningnummer;
i Gegevens over uw voorkeuren (bijvoorbeeld weergave van bepaalde details, betaling);
j Weerkundige interesses, websites, weerstationinformatie, ervaring op bestuurlijk/redactioneel vlak, ervaring in bredere zin om vereniging te kunnen helpen.
k Een overzicht van de data attributen is beschikbaar.

1.3 VWK gebruikt deze gegevens (mogelijk) om:
a De dienst te leveren;
b Het lidmaatschap te effectueren;
c Communicatie naar de leden te verzorgen (Nieuwsbrieven, Uitnodigingen, Enquêtes, Lustrum, Weerspiegel enz.);
d Contact met u op te nemen of te onderhouden;
e De dienstverlening te verbeteren;
f Weersinformatie te delen van persoonlijke weerstations;
g De website te optimaliseren;
h In regionaal/landelijk verband bijeenkomsten te organiseren
i Om leden te vragen of ze interesse hebben om de vereniging te helpen op verschillende terreinen, om leden met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, om persoonlijke weer websites en stations informatie te delen.

2. Informatie, wijziging en bezwaar
U kunt contact opnemen met VWK via Ledenadministratie voor:
a Meer informatie over de wijze waarop VWK persoonsgegevens verwerkt;
b Vragen naar aanleiding van deze privacy policy;
c Inzage in de persoonsgegevens die VWK met betrekking tot u verwerkt;
d Bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens door VWK.


3.    Derden
VWK zal uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft  gegeven of VWK daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak. Ook krijgt de drukker NAW gegevens voor verspreiding van het verenigingsblad of andere papieren verenigingsinformatie.

4.    Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat de hostingprovider veiligheidsmaatregelen neemt.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

5.    Inzage en wijziging van uw gegevens
Als u een account heeft kunt u daarop inloggen om uw gegevens in te zien en te wijzingen. U kunt ook contact opnemen met de VWK via: Ledenadministratie.
Om misbruik te voorkomen vragen wij u, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, u adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen. U kunt hier bijvoorbeeld de SmartPhone App ‘KopieID’ voor gebruiken of een ID-beschermhoes.

6.    Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer er ondanks de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen onverhoopt een inbreuk op onze beveiliging plaatsvindt, en die inbreuk leidt tot (de kans op) aanzienlijk ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van uw persoonsgegevens, wordt de Autoriteit Persoonsgegevens hiervan op de hoogte gesteld.

7.    Melding aan betrokkene
U wordt van een eventuele inbreuk op onze beveiliging op de hoogte gesteld, indien de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen heeft voor uw persoonlijke levenssfeer.

8.    Wijziging privacy policy
Het kan voorkomen dat het in deze privacy policy opgenomen beleid in de toekomst wordt gewijzigd. Wij raden u daarom aan om onze privacy policy regelmatig te bekijken.

9.    Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10.    Inwerkingtreding
Deze privacyverklaring is in werking getreden op 25 mei 2018.


U kunt het document ook als PDF downloaden en bekijken met bv. de Acrobat Reader.




VWKweb-2237


07-06-2018 | Voorwaarden | 2237
Nu lid worden
  • 25/6 07:13 Gert:
    Nog steeds in de stratus/stratocumulus maar het dek oogt wat dunner. Op grond van de subsidentie moet het vandaag toch gaan opklaren maar zoals altijd in deze situaties is er sprake van een subtiel evenwicht. Dat maakt het natuurlijk wel interessant
  • 24/6 22:49 Jaap:
    In de vroege morgen nog wat zon. Verder de hele dag zonloos. Weer wat kouder dan gisteren. We haalden de 18 gr. niet eens. Droogte is al ernstig. En nog een week geen regen en wel weer hitte.
  • 24/6 19:44 Hans:
    Van tijd tot tijd (lichte?) regen hier in het enschedese. Nog maar 15.4 graden. Bijna kachelweer......
  • 24/6 18:40 Ted:
    Fors frisser dan gisteren. Toen nog een max van 19,8 en nu slechts 17,1 graden. Eerst zwaar bewolkt en sinds 16 uur geheel bewolkt en iets toenemende wind van NW-4 naar NW-5.
  • 24/6 18:38 Hans:
    Ook in Ede-Zuid zojuist motregen en geen zon gezien vandaag
  • 24/6 18:07 Hans:
    Vette motregen of zelfs lichte regen hier in Enschede-W.
  • 24/6 17:20 Hans:
    Dat zijn wellicht hele kleinschalige mini buitjes die ik zag op de app weer en radar. Stelt volgens mij niks voor.
  • 24/6 17:11 Hans:
    Inderdaad Gert, hier in het enschedese nog steeds dik bewolkt bij 16 graden (maximum 16.5). Ik zag zo-even zelfs wat flutbuitjes afzakken vanuit het noorden langs de oostgrens.
  • 24/6 14:49 Gert:
    Hier nog een streepje zon gezien de. De schaapscheerders kou ten voeten uit
  • 24/6 11:51 John:
    Talrijke wolkenvelden in Rijen, maar niet erg dik. Er komt geregeld wat zonneschijn (zichtbare schaduw) doorheen.
  • 24/6 09:56 Hans:
    Bewolkte aangelegenheid in Enschede-W bij 15.2 graden. Zolang de stroming NNW is zal de bewolking aanhouden. Gisteren net aan 20 graden...
  • 23/6 23:07 Jaap:
    Later op de dag meer zon en de NW-wind hield zich rustig. Daardoor kwamen we in de buurt van de 20 gr. Net wel of net niet; mij ontbreekt de juiste apparatuur en ook de juiste plek voor plaatsing. Is ook alleen voor de statistiek van belang. Inmiddels bleef het droog en dat zal ook de komende dagen het geval zijn. Het wordt steeds meer merkbaar in de natuur.
  • 23/6 17:34 John:
    De zon is vanmiddag flink tevoorschijn gekomen. Een warme dag is het geworden met nu 21graden te Rijen.
  • 23/6 11:04 John:
    Een wisselende hoeveelheid bewolking in Rijen. Korte opklaringen. Er staat weinig wind, voor het gevoel een stuk warmer daardoor.
  • 23/6 11:04 Gerard:
    Bij de weersomslag van woensdag op donderdag nam de windsterkte dusdanig toe dat populieren flink in de rui kwamen in Schoorl: vingerdikke takken van soms meer dan een meter waren afgerukt; omgeven door talloze bladeren gaf dit een herfstige indruk. Dat op het begin van de astronomische zomer.
  • 23/6 10:52 Samuel:
    We begonnen hier in Purmerend met zon maar nu heerst de grijze meuk weer. Nog een paar dagen doorbijten en dan kunnen we ons in de warmte vermeien. Ik ben blij met dit forum waarin niet elke verschuiving van een model aanleiding is tot klaagzangen of juichkoren. Laten we het nemen zoals het valt en genieten van mooie zomerdagen en die runs naast je neerleggen.
  • 22/6 21:25 Frank:
    In de Zaanstreek koud, herfstachtig, hebben de verwarming vanavond aan, en nu 21.20 uur breekt de zon stevig door.
  • 22/6 08:06 Pieter:
    Trek vandaag voor het eerst in lange tijd maar weer een trui aan , Grijze lucht. felle kille wind en een beetje motregen bij slechts 12 C brrrr !
  • 22/6 07:56 Hans:
    Vanmorgen koud en eerst regenachtig (ruim 3 mm) in Enschede-W. Zo-even maar 10.7 graden. Zomer even van slag dus!
  • 21/6 22:44 Jaap:
    Vandaag voor enkele dagen weer terug in De Bilt. Vanmorgen vroeg in Diepenheim, waar onze caravan staat, de hele zomer, een flinke bui.. Overdag verder af en toe een paar spatten, maar wel veel wind. Nare temperatuursprong: gisteren daar ong. 26 gr., vandaag 17. En de droogte daar is nog lang niet voorbij. Hier ook niet. Van warm en droog naar koud en droog, dat schiet niet op. En volgende week waarschijnlijk weer warm en nog altijd droog.
  • 21/6 19:58 John:
    Ik bedoel dan droog polair gecombineerd met koel. Dat is lang geleden in Rijen.
  • 21/6 19:57 John:
    Wat een heerlijk verfrissend weer, ook in het zuiden. Prettig toeven in droge polaire lucht. Dat is hier heel lang geleden.
  • 21/6 19:54 Ted:
    Half tot zwaar bewolkt en vanaf 14.30 uur af en toe licht buitje. Max. temp. 15,5 graden bij een NW-5. Heerlijk verfrissend weer.
  • 21/6 19:34 Pieter:
    De zomer is officieel begonnen, maar het weer is er niet naar, Veel wolken, enkele buien, veel wind en lage temeperaturen ( 16 c Max.)Hopelijkis dit geen voorbode voor het verdere verloop van deze zomer
  • 21/6 11:42 Hans:
    Juni tot nu toe hier nog maar ruim 14 mm en het lijkt een erg droge maand te worden als de voortekenen niet bedriegen.
  • 21/6 11:39 Hans:
    Een bolle noordwester met fraaie stapelwolken. Vanochtend dus een paar stevige buien en later nog een buitje (5.6 mm tot nu toe) in Enschede-W. De zon laat zich ook soms zien. Best wel verkwikkend weer deze dagen...
  • 21/6 07:55 Hans:
    Vanmorgen hier stevige buien in Enschede W (ruim 5 mm). Nu grijs met nog wat lichte regen bij 16 graden.
  • 20/6 22:50 Erik:
    Om 13:40 werd in Bennekom de 20-graden overschreden en van 16:20 tot 19:20 was het boven de 25 graden. Zo snel kan het gaan als de zon goed doorbreekt.
  • 20/6 21:37 Frank:
    In de Zaanstreek kunnen wij de lichtende nachtwolken wel vergeten, uit het nw nadert in snel tempo massieve bewolking onze regio.
  • 20/6 21:11 Frank:
    In de Zaanstreek ook pas na 14.00 uur overgang naar vrij zonnig, later voluit zonnig weer. In het weerpraatje van Peter Kuipers Munneke vanavond gaf hij aan dat er na zonsondergang kans was op lichtende nachtwolken, ik geef het maar even door.
  • 20/6 20:25 Pieter:
    Ook in Purmerend kwam de zon er in de middag goed bij,Het werd meteen warmer( 23 C) wel stond er een stevige Zw wind Juni lijkt af te stevenen op een droge maand, Geef iedere avond de tuinplanten water
  • 20/6 17:30 Ted:
    Tot 13.40 uur geh.bew.. Daarna begon langzaam de zon door te breken. Om 15 uur l.bew. Daarna bleef in westelijke richting wolkenflarden zichtbaar. Slechts 22,0 graden bij een WZW-5 tot 6.
  • 20/6 17:29 John:
    Aangename dauwpunten boven de noordelijke Noordzee. Circa 6 graden. Laat maar komen!
  • 20/6 17:23 John:
    Na het middaguur volop zon en ruimschoots een zomers warme dag. De zoveelste dit jaar.
  • 20/6 15:43 Christ:
    De zon laat zich hier in Deurne (N.Br.) van haar beste kant zien. Af en toe een witte wolk aan de strak blauwe lucht.
  • 20/6 13:25 Ko:
    Hier in Breda ook een grijze aangename ochtend. Helaas met die doorgekomen zon begint het nu gelijk vies warm te worden.
  • 20/6 12:28 Samuel:
    Hier in Purmerend om half 1 ook nog steeds grijze meuk vanaf de Noordzee en krapaan 20 į. Wordt niks vandaag; geen zomerse dag.
  • 20/6 12:06 Erik:
    Het is hier in Bennekom nog steeds grijs en vrij koel: ik zie het vandaag geen 25 graden meer worden (en ben daar niet rouwig om).
  • 19/6 22:13 John:
    Grijs, vrij rustig en lauw weer in Rijen.
  • 19/6 21:28 Hans:
    Vandaag in Enschede-W bewolkt met soms zelfs een enkel licht buitje (0.1 mm). Maxtemp 21.6 Het voelde al weer wat warmer. Voorbode zomerse woensdag?
  • 19/6 14:52 Frank:
    Gisteren in Zaandam/westzaan 2.1 mm, totaal deze maand nu 8.0 mm. Vandaag meest geheel bewolkt en doordat de bewolking niet al te dik is, komt er toch aardig wat straling door van de hoogstaande zon, zoadat het vrij broeierig, klefferig aanvoelt.
  • 19/6 09:29 Hans:
    Laatste dagen was het hier overwegend bewolkt bij wel nog net twintigers en gisteren 0.6 mm regen.
  • 19/6 09:28 Hans:
    Even geleden hier in het enschedese toch nog weer een heel licht spetterbuitje bij grijs weer uit het NW (het bekende/beruchte juniweer) en 17 graden. Morgen een zomerse eendagsvlieg gevolgd door opnieuw NW-weer en koeler.
  • 18/6 17:38 John:
    Wouw, 5 mm duurregen in Noord Holland. We dromen er alleen van. Zelfs bij bewolkt weer staan de tuinplanten slapjes bij.
  • 18/6 17:29 Pieter:
    De verwachting luidde Wolkenvelden en mogelijk een buitje, Op de buienradar was ook weinig te zien Maar de de realiteit was langdurige lichte regen en motregen, Tussen 8 en 15 uur is het vrijwel niet droog geweest,Totaal 5 mm Nu pas een paar zonnestraaltjes in Purmerend Totaal 5 mm
  • 18/6 14:28 Erik:
    In Bennekom eindelijk de lang verhoopte regen. Eerst motregen, nu echte regen.
  • 18/6 12:26 Ted:
    Correctie: Lichte regen en motregen moet zijn lichte tot matige motregen. Nu ging ik dus zelf in de fout.
  • 18/6 12:00 Ted:
    Lichte regen en motregen en 16,5 graden.
Bekijk het archief
Ma 25 juni 2018
Bezoekers online
Er zijn 6 gasten en 7 leden aanwezig: Gert, Jan Willem, Paul, Richard, Sjoerd, Thieu
Inloggen